fbpx

Lepotni posegi obraza: Lifting obraza

Nega telesa

Kakšne vrste liftingov se uporabljajo, kako dolgo je okrevanje po posegih?

Na obrazu ločimo tri vrste liftingov:
 
• Dvig čela in obrvi z endoskopsko tehniko (glej dvig čela in obrvi)
• Dvig srednjega dela obraza z endoskopsko tehniko (glej informacijo lifting srednjega dela obraza)
• Lifting lic in vratu. Tu napnejo kožo in podkožno tkivo na licih ter na vratu. Rez gre spredaj tik pred ušesom ter za ušesom, odvisno od stopnje povešenosti. Včasih napravijo še dodatni rez pod brado, če gre za bolj izrazito povešeno vratno mišico (platizmo).
4BCB0434-0E19-11E2-8D3E-E7A465B94067       55D497A6-0E19-11E2-A98D-E7A465B94067

Pri nekaterih pacientih je potrebna kombinacija vseh treh postopkov (piling kože, lifting odgovarjajočega dela obraza in injekcija lastne maščobe). Drugi pa potrebujejo le enega od postopkov, odvisno od tega,kaj je potrebno napraviti in kaj pacienta najbolj moti pri njegovi samopodobi. 48-letna pop zvezda Madonna je priznala, da se je odločila za lifting obraza in da je s končnim rezultatom zelo zadovoljna. 

Okrevanje po liftingu vratu in lic je hitrejše kot pri liftingih okrog oči.
Poseg traja od 120-240 min.

Dvig čela in obrvi

Napredek v medicini je tudi endoskopija. V estetski kirurgiji jo uporabljajo med drugim tudi za dvig obrvi. S to metodo se izognejo velikim rezom v lasišču, kajti preko minimalnih do 2 cm velikih rezov (običajno so štirje) s posebno svetlobo in finimi instrumenti omogočimo dvig obrvi. Na ta način je rehabilitacija krajša. Pacient ima nekaj dni povito čelo. Pacienti imajo prvi dan po operaciji obilčajno na mestu operativnega polja cevko (drenaža), po kateri se iztekata kri in sokrvica, kar preprečuje, da bi naslednje dni bila oteklina okrog oči izrazita. 
Pri nekaterih pacientih je nekaj časa (tudi nekaj mesecev) možna gluha koža po čelu.

5E818CE2-0E19-11E2-9F07-E7A465B94067
 

Pri dvigu srednjega dela obraza (ličnice pod očmi, ki visijo nad gubo, ki gre od nosu proti ustom) pa napravijo še en rez v ustih na vsaki strani, zato je pri tej operaciji večja nevarnost infekta (ustne bakterije). V tem smislu pacienti dobijo posebna navodila za izpiranje ust pred posegom in po njem ter ustrezno antibiotično zaščito. Ta operacija tudi zahteva daljšo rehabilitacijo, saj diskretne otekline lahko trajajo tudi do enega meseca.
Poseg traja od 120-240 min.

Endoskopski facelifting

Nevidne brazgotinice v podkožju, ki so posledica laserske terapije in zategujejo kožo trajajo vse življenje, vendar staranja kože ne ustavijo.
Rezultat je daljši in boljši, če lasersko metodo kombinirajo tudi z drugimi nekirurškimi metodami: stimulacija kolagena (pilingi, LPG Endermologija), plazma, maščobni grafti, lifting z nitkami – Silhouette,…).

67E8EDC0-0E19-11E2-A98D-E7A465B94067

Rezultat oz sprememba kože se vidi šele čez 2-3 mesece, vendar je treba dolgoročno gledati poseg kot anti-aging.
 
Poseg traja od 45-60 min.

C9A1FE16-0C7B-11E2-BDBB-E7A465B94067

 

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam