fbpx

Ljubezen gre skozi želodec

Izpostavljeno, Lifestyle, slider

… in moj želodec se je včeraj resnično zaljubil.

Seveda se v tem času, ko je vse okoli nas v znamenju ljubezni in rdeče barve, ne moremo upreti strelu Amorjeve puščice.

Ljubezen gojimo ljudje vsak zase in vsak na drugačen način. Ena izmed mojih največjih ljubezni je tudi ljubezen do dobre hrane in lepega ambienta. Žal sodobna družba postaja ujetnik časa, saj se nam vedno mudi. S sestanka na sestanek, iz službe domov ali spotoma v šolo po otroke, na koncu pa nam zmanjka časa časa zase, za prijatelje in druženje.

Pri tem se mi nehote postavi vprašanje, ali je stvar dejansko tako kritična, ali samo iščemo izgovore in razloge, da opravičujemo svoja hitenja. Lahko pa smo iznajdljivi, združimo vse v eno in imamo čas za otroke, prijatelje in druženje ter ob tem še uživamo v lepem ambientu in dobri hrani

Sredi ljubljanskega mestnega vrveža, na Trgu Ajdovščina,  stoji restavracija Plato, ki se razteza v dneh, oziroma kar treh nivojih, če upoštevamo še teraso, ki ima resnično lep razgled na Nebotičnik na eni in Kamniške Alpe.

AS2A6197

V pritličju se lahko ustavite v kavarni, kjer poleg pijače, naročite še odlične slaščice in torte, ki jih ustvarjajo hišni kuharski mojstri in jih lahko tudi naročite za posebne priložnosti. Pravijo, da so najbolj ponosni na Plato torto, polnjeno z lešnikovo kremo in hruškami ter čokoladno presno torto.

V prvem nadstropju se nahaja restavracija, ki v zelo urbanem in modernem ambientu ponuja dnevna kosila, kjer lahko združite poslovni sestanek, klepet s prijatelji ali celotno družino, saj imajo ob sobotah za najmlajše organizirano tudi animacijo.

AS2A6165

DSC_5680

S sodelavko Tejo sva se včeraj ustavili pri njih na delovnem kosilu in resnično doživeli pravo kulinarično ljubezen na prvi pogled, saj so bili krožniki ne samo neverjetno okusni, ampak tudi kreativni in estesko dovršeni. Po kremni juhi in predjedi, je glavna jed resnično zadovoljila borbončice, sladica pa je bila samo še pika na i.

IMG_3241

IMG_3242

Odveč je seveda zapisati, da se je delovni sestanek nekoliko zavlekel, pa ne zaradi tega, ker bi bili tako počasi postreženi, temveč zato, ker sva v restavraciji Plato resnično uživali. Ljubezen gre res skozi želodec in moj se je včeraj zaljubil.

 torta

Foto: Plato, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam