fbpx

Ljubezenska čustva nadzorujejo možgani, ne srce!

Odnosi, Prva stran

Znanstveniki šokirali z izjavo!

Verjetno ste velikokrat slišali, da bi morali poslušati svoje srce, ko gre za ljubezen, a najnovejše raziskave kažejo, da v resnici naš um nadzira ta proces bolje kot smo si mislili.

Glede na raziskavo, ki so jo izvedli psihologi iz Univerze v Missouriju in Univerze v Rotterdamu, lahko ljudje s pomočjo svojih misli nadziramo čustva in sami sebi pomagamo pri težavnem razhodu. Da bi izvedeli, kako lahko misli opravljajo čustva ljubezni, so raziskovalci primerjali skupino 20 ljudi, ki so bili v dolgih razmerjih z 20 ljudmi, ki so pravkar prišli iz odnosa.

Preberite še6 navad, ki si jih delijo srečni pari!

Od udeležencev, ki so prinesli 30 fotografij svojih nekdanjih partnerjev so zahtevali, da mislijo pozitivno in negativno o svojih partnerjih in njihovih razmerjih. Prav tako so jih vprašali, koliko jih privlačijo partnerji, medtem pa so jim raziskovalci merili in preučevali tako imenovano LPP možganov, ki je pokazatelj intenzivnosti čustvenih reakcij.

S tem testom so ugotovili, da so bili ljudje po pozitivnem razmišljanju o partnerju pripravljeni dati še eno priložnost ljubezni in delu na odnosu. Potem ko so se koncentrirali na negativne stvari, so udeleženci imeli šibkejši LPP in niso bili razpoloženi za nekdanje partnerje.

Vodja raziskave Sandra Langeslag je objasnila, da rezultati lahko spremenijo vedenje ljudi. To ne pomeni, da ljudje potrebujemo disciplino, ampak če ljubezenski odnos pade v rutino, se je treba osredotočiti na lepe stvari, ki nas vežejo. 🙂

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam