Ljubljana je s pomočjo Ane Roš dobila novo oazo sredi mesta

13. oktober 2023

Ljubljana je s pomočjo Ane Roš dobila novo oazo sredi mesta

13. oktober 2023

Slovenska kulinarična zvezda je razveselila gurmane in navdušence nad visoko kakovostno kulinariko z otvoritvijo nove restavracije v središču Ljubljane.

Ljubljana je bogatejša za novo kulinarično destinacijo. Ta je nastala zahvaljujoč chefinji Ani Roš in družini Raspopović, ki so sinoči proslavili odprtje koncepta Jaz by Ana Roš in As Boutique hotela v parku Knafljevega prehoda.

Nov butični hotel, v katerem je nedavna dobitnica treh Michelinovih zvezdic odprla novo restavracijo, je zrasel nad gostilno As.

Foto: Mediaspeed

Restavracija JAZ je dolgo pričakovana novost v gastronomski ponudbi Slovenije, saj je Ana Roš s svojim kulinaričnim znanjem in pristopom postala mednarodno priznana chefinja, njena Hiša Franko v Kobaridu pa se s tremi Michelinovimi zvezdicami uvršča med najboljše na svetu.

Foto: Mediaspeed

Restavracija JAZ bo obiskovalcem ponujala izjemno doživetje, v katerem se prepletata kulinarična umetnost in edinstvena kulisa Ljubljane. Ana Roš je zanjo oblikovala posebno jedilnico, ki sledi njenemu prepoznavnemu slogu.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Ana s svojim možem Urbanom (Foto: Mediaspeed)

Za arhitekturo hotela As Boutique je poskrbel mednarodno priznani arhitekturni biro Ofis arhitekti, notranji dizajn pa je plod sodelovanja med lastnikom hotela Raspopovića z arhitektko Janjo Bulc. Hotel se ponaša s tridesetimi sobami, v katerih bodo gostje lahko spali na vrhunskih vzmetnicah in svilnati posteljnini, kopalnice pa so oblečene v kamen.

Ker leži v strogem centru Ljubljane, bodo imeli gosti iz sob enega najlepših razgledov: na Ljubljanski grad.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic