fbpx

So ljudje, ki se zjutraj težko zbudijo res pametnejši?

Odnosi, Prva stran

Če redno pritiskate gumb “dremež” na vašem alarmu, to pomeni, da ste bolj inteligentni.

Rezultati nove raziskave vas bodo rešili vse krivde, če ste eden izmed tistih ljudi, ki zjutraj težko vstane iz postelje. V bistvu je vaša zaspanost znak večje inteligence, ustvarjalnosti in sreče.

Študija, ki se imenuje “Zakaj so nočne ptice inteligentne” razkriva, da je nadzor nad odhodom v posteljo in časom vstajanja znak inteligence. Natančneje, če redno pritiskate gumb “dremež” na vašem alarmu (izum sodobnega časa, na katerega telo ni navajeno), to pomeni, da ste bolj inteligentni, pravita avtorja raziskave Satoshi Kanazawa in Kaja Perina.

Preberite še: Moški bo živel dlje, če bo poročil pametno žensko!

Ignoriranje samodejnega vstajanja iz postelje takoj na prvi zvok alarma, ali poslušanje potrebe svojega telesa, je znak, da sledite svojim ambicijam in se lažje soočate z izzivi samostojno. Posledično to pomeni, da ste bolj samostojni in ustvarjalni.

Ta študija podpira še drugo podobno naravo, objavljeno prej nekaj leti, ki je po vzorcu več kot 1000 ljudi dokazala, da tisti posamezniki, ki se uležejo v posteljo po 11. uri zvečer in vstanejo po 8. uri zjutraj, več zaslužijo in živijo bolj srečno.

Seveda, niti preveč spanja ni dobro za vas. Za ohranitev zdravega življenja, National Sleep Foundation priporoča 7-9 ur spanja za odrasle. No, vsaj veste, da dodatnih 15 minut spanja zjutraj ni znak lenobe! 🙂

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam