fbpx

Obliž, ki vas varuje pred sončnimi opeklinami

Lepota, Novice, Prva stran

Si predstavljate obliž, ki vas ščiti pred prekomernim izpostavljanjem soncu?

Ko sije sonce se svet zdi lepši, pozitivnejši, še problemi so lažje rešljivi na sončen dan.

Čeprav se je zima šele dobro začela, pa za ozaveščanje o zdravem sončenju ni nikoli napačen čas. Kot bi mignil, bo tu poletje, sezona kopalk in poležavanja na plaži. Vsekakor z ustrezno zaščito kot so krema in pokrivala ter seveda primeren čas za sončenje.

Kljub vsemu pa se lahko zgodi, da nas opeče. V preventivne namene je L’Oreal razkril svoj novi izdelek. Obliž, ki zaznava izpostavljenost soncu. Njegovo ime je UV Patch, zelo majhna napravica, ki jo lahko nosite kjerkoli na telesu.

Kako deluje?

Ko je izpostavljen soncu, obliž v obliki srca spreminja barve. Uporabnik nato fotografira obliž, ki ga nato naloži s pomočjo aplikacije, ki določa nivo izpostavljanja UV žarkom.

Obliž je bil pred dnevi predstavljen na mednarodnem sejmu elektronike v Las Vegasu. Pri L’Orealu upajo, da bo izdelek čim prej na voljo tudi nam, navadnim smrtnikom. Bojda že to poletje.

beach1

Izpostavljenost UV žarkom je eden glavnih vzrokov za nastanek kožnega raka. Čeprav je večina ljudi seznanjena o škodljivosti nezaščitenega izpostavljanja soncu, se nekateri še vedno požvižgajo na uporabo sredstev z zaščitnim faktorjem.

patch

Na ta način želi L’Orealov tehnološki inkubator izobraževati množice o izpostavljenosti UV žarkom. S pomočjo tega obliža, jim bo to definitivno uspelo.

patch1

Za konec pa še kot zanimivost, ta inkubator je bil ustanovljen leta 2012, kot most, ki bo pomagal premostiti vrzel med tehnologijo in lepotno industrijo.

Foto: Yahoo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam