Maja Keuc razprodala koncert, še preden smo sploh slišali album

24. maj 2024
Maja Keuc razprodala koncert, še preden smo sploh slišali album

Maja Keuc razprodala koncert, še preden smo sploh slišali album

24. maj 2024
Foto: Urša Premik

Pretekli torek je Maja Keuc postavila nov mejnik na slovenski glasbeni sceni s premierno predstavitvijo svojega prvega avtorskega albuma Sončnice.

Maja Keuc je svoj glasbeni prvenec okronala s teatrskim koncertom v ljubljanskem SiTi Teatru, ki je bil razprodan še preden so poslušalci sploh slišali album. Polna dvorana je pričala o veliki podpori, ki jo je Maja prejela ob izdaji svojega albuma.

Foto: Katja Grobelnik

Dogodek so si med drugim ogledali številni znani obrazi, med njimi Klemen Bunderla, Aljoša Bagola, Domen Valič, Mojca Fatur, Klemen Slakonja, Denis Avdić ter Vid Valič.

Foto: Katja Grobelnik
Foto: Katja Grobelnik

Domen Valič je bil navdušen nad koncertom in je po koncu dejal: “Majo sem vedno izjemno spoštoval zaradi njenega glasu in discipline. Leta nazaj je bila njena energija bolj razpršena, sedaj pa se zdi prizemljena, točno ve, kako priti do tega, kar si želi.”

Domen Valič (Foto: Katja Grobelnik)

Od prve do zadnje sekunde je užival tudi Klemen Slakonja, ki pravi, da “ima Maja na odru takšno energijo, da pozabiš na vse okrog sebe. Zgolj gledaš, strmiš, poslušaš in se čudiš, kako je to mogoče.”

“Ko Maja stopi na oder, je oder povsem njen. Njena energija te dobesedno odnese, jaz sem navdušena. Maja je dokazala, da se je iz dekleta transformirala v žensko, ki ve, zakaj to dela, in ve, kaj je njen klic,”

pa je povedala Mojca Fatur.
Klemen Slakonja in Mojca Fatur (Foto: Katja Grobelnik)

Imela tremo kot že dolgo ne

Koncert je bil več kot le glasbeni dogodek, saj je Maja z ekipo poskrbela za pravo glasbeno in vizualno potovanje. Dovršena odrska predstava je z osupljivo scenografijo občinstvo popeljala v Majino intimno “dnevno sobo”, besedila skladb pa skozi njene barvite življenjske izkušnje v katerih se je našel marsikateri poslušalec.

Svoje doživetje polnega SiTi Teatra je strnila tudi Maja sama, ki je dejala, da je imela na tem nastopu “takšno tremo kot že dolgo ne, ker sem na domačih tleh prvič pela le avtorski material”.

Maja s Tilnom (na sredini) in Martinom (Foto: Katja Grobelnik)

Maja si je oder delila z akademskim tolkalistom in bobnarjem Tilnom Zakrajškom ter skladateljem, glasbenim producentom in multiinštrumentalistom Martinom Vogrinom. Skupaj se bodo kmalu podali na poletno turnejo, kjer bodo nadaljevali s promocijo Majinih Sončnic.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic