fbpx

Maja Rotovnik: “Bloganje kot način življenja!”

Lifestyle, Pogovor s kreativnim in uspešnim, Prva stran

Če ste ljubitelj dobrega dizajna, umetnosti in vsega lepega, vas bo njen spletni kotiček popolnoma navdušil.

Ko je Maja Rotovnik začela z bloganjem, verjetno v mislih ni imela dejstva, da bo danes ena bolj priljubljenih slovenskih lifestyle blogerk. Na svoji platformi Mikstejp, ki bo kmalu praznovala že 7 let, nas ta, po naravi veliki sanjač, popelje v svet svojih misli, idej in okusnih receptov, na svojem blogu pa z nami pogosto deli tudi svoje urbane in trendovske kombinacije oblek.

Posebej pa nas navdušuje z njenimi magičnimi utrinki iz potovanj po svetu, ki jih redno beleži s svojim priljubljenim telefonom Huawei Honor 9. Danes je Maja primer mlade ženske, ki je svoj hobi spremenila v delo, ki ga opravlja s polnim srcem in velikim veseljem. In če ste ljubitelj dobrega dizajna, umetnosti in vsega lepega, vas bo njen kotiček popolnoma navdušil.

Na svojem blogu Mikstejp nas velikokrat popelješ na različne konce sveta. Kaj bi nam odgovorila, ko bi te vprašali, zakaj potovati?

“Menim, da je svet vsakemu človeku najboljša šola, ker je znanje, ki ga pridobiš na poti edinstveno. Potujem zaradi drugačnosti, ki jo nudi vsako mesto oz. država. Zaradi ljudi, ki me vedno znova pozitivno presenečajo in razveseljujejo. Občutka svobode, ki ga dobim, ko sem obdana z neznanim.

Ko naenkrat čas izgubi svoj pomen in pritiski iz domačega okolja zbledijo. Da se naučim kakšne so moje zmožnosti prejemanja in dajanja … ljubezni, razumevanja, znanja. Zato, da razbijem monotonost in ponovno najdem motivacijo, inspiracijo. Zato, da ustvarjam spomine, ki bodo z mano za vedno.”

Kaj pa kulinarika?

“Seveda! Kulinarika je morda ena izmed najbolj pomembnih dejavnikov. Rada dobro jem in vedno prinesem domov zaloge začimb in raznih specialitet.”

Potovanje, ki te vedno pogreje, odnese?

“Uf, težko je izpostaviti samo enega, ker so bila vsa potovanja na svoj način krasna. Če se le da, rada pobegnem v tople kraje. Mehika je bila morda od vseh najbolj eksotična, kar je verjetno tudi razlog, da se mi je tako vtisnila v spomin.

Potapljanje z želvicami, spanje v hostlu, ki ga stražijo varnostniki s kalašniki, noro dobra in poceni ulična hrana, neverjetno prijazni domačini, ki te počastijo s kosilcem, najhujše neurje in vožnja v razmajanem kombiju tik ob prepadu ter še mnogo dobrih in manj dobrih prigod, brez katerih potovanje ni tisto pravo. Rada imam avtentičnost in rada čutim, da sem doživela vsaj en dan, tako, kot ga živijo domačini.”

Honor 9 ima na zadnji strani 3D ukrivljeno steklo, sestavljeno iz 15 skrbno izdelanih plasti, in kovinski rob, ki skupaj ustvarita subtilen kovinski sij. Oblikovanje in steklo dopolnjujejo dih jemajoče barve. Ponaša se z nadgrajeno dvojno kamero z 20 in 12 MP velikima senzorjema, neverjetno kakovostjo zvoka in močnim procesorjem za visoko zmogljivost. Honor 9 zna zajemati tudi gibljive slike, ki ponujajo vpogled v trenutek pred in po zajemu fotografije. Poleg gibljivih slik pa še izboljšan portretni način prikaže lepoto obraza s posvetlitvijo obraza.
Honor 9 zajema tudi visokoločljivostni 4K video, ki zmanjša zamegljenost, kompenzira nehotene premike naprave in zajema bolj stabilne posnetke.

Kako danes gledaš na svoj blog? Kot posel ali kaj drugega?

“Mikstejp je platforma, ki je moja in mi dovoljuje biti kreativna, biti to, kar sem in čutim.
Z bloganjem sem začela 2011, vendar takrat blogerska scena v Sloveniji, še ni bila tako razvita in je bil blog res namenjen zgolj zapisovanju mojih misli in idej brez neke prave ideje v kaj bi se to lahko razvilo.

No, nekje na pol poti sem po zgledu tujih blogerjev ugotovila, da ima moj hobi potencial, da ga spremenim v delo, ki ga bom z veseljem opravljala. Danes lahko z veseljem povem, da sodelujem z različnimi blagovnimi znamkami in podjetji. Tako sem, recimo, med drugim, ambasadorka podjetja Huawei, na kar sem res izjemno ponosna.”

Brez česa si potovanj ne znaš predstavljati?

“Brez osebe, ki mi dela družbo. Potovati sam je lepo, vendar še lepše je potovati v dvoje, ker so tako stvari bolj preproste. Posebej pa si potovanj ne predstavljam brez telefona Huawei Honor 9, saj je vsakemu blogerju in ustvarjalcu vsebin pametni telefon življenjskega pomena. Uporabljam ga za delo na toliko različnih načinov, da bi brez njega bila popolnoma izgubljena. Zato zase rada povem, da sem pravi “heavy user.

Telefon mora biti hiter, odlično delati, imeti dober zvok, imeti dostojno življenjsko dobo baterije in posneti odlične fotografije, da ne omenjam, da bi brez Googlove mape hodila v krogih (smeh). Prav vse to sem našla v pametnem telefonu Honor 9. Seveda brez kakšne dobre knjige pa tudi ne gre.”

Kaj ti pomeni fotografija?

“Vedno sem rada beležila trenutke in običajno sem na vseh dogodkih, ki smo jih imeli s prijatelji bila “the designated photographer”. Vsi so vedno tarnali, na koncu pa so bili presrečni, ko sem jim poslala paketek s fotografijami. Če se tukaj navežem nazaj na stavek iz prvega vprašanja: “rada ustvarjam spomine, ki bodo z mano za vedno”, kar je verjetno tudi razlog, da še vedno rada razvijam fotografije in ustvarjam albume, da jih bodo lahko nekoč listali tudi moji otroci.”

Katera je tvoja najljubša fotografska oprema?

“Trenutno večino svojih fotografij ujamem kar s telefonom Huawei Honor 9, ki se je izkazal za super sopotnika na mojih popotovanjih. Ponuja res veliko možnosti za igranje s fotografijo, kar je čudovito. Ima možnost široke monokromatske zaslonke, – kar btw.,dela res lepe posnetke.

Zajema tudi gibljive slike in visokoločljivostni 4K video. Posebej pa sem navdušena nad opcijo Light painting mode, 3D-ustvarjalecem ter nočnim načinom snemanja, ki na Honoru 9 deluje več kot odlično. Priznam, da še vedno nisem izkoristila vseh možnosti, vendar se veselim raziskovanju novih funkcij.”

Imaš poleg bloga, še kakšen drug projekt?

“Poleg bloga Mikstejp, smo s puncami ustvarile tudi skupino “Punce po svoje”, s katero slavimo girl power, druženje, dobro hrano in pijačo, razvajanje in seveda, zelo lepe fotografije. Pred kratkim pa sem ustanovila tudi Instagram profil “Pretty Little Slovenia”.

 

Idejo sem dobila ravno med potepanjem v Rimu in se kar spravila na delo. Poudarek želim narediti na lepih detajlih, domačih obrtnikih, lepih interirjih, restavracijah, oz. vsem, kar ni vidno na prvi pogled. Idej kako razvijati zadevo je ogromno, vprašanje je le, če bo dovolj časa.” 

 

Foto: osebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam