fbpx

Majhni nasveti za boljšo odpornost

Lepota, Novice

Poletje se je dokončno poslovilo, upajmo, da na nameni še kakšen topel dan, sicer pa prihajajo hladnejši dnevi in s tem tudi sezonska obolenja in viroze. Sedaj je čas, da poskrbimo in okrepimo imunski sistem, na čim bolj naraven način. Z nekaj preprostimi, vendar učinkovitimi nasveti lahko zmagate v bitki z virusi.   Prehrana Iz […]

Poletje se je dokončno poslovilo, upajmo, da na nameni še kakšen topel dan, sicer pa prihajajo hladnejši dnevi in s tem tudi sezonska obolenja in viroze. Sedaj je čas, da poskrbimo in okrepimo imunski sistem, na čim bolj naraven način.

Z nekaj preprostimi, vendar učinkovitimi nasveti lahko zmagate v bitki z virusi.

 

Prehranafood-salad-healthy-vegetables

Iz svojega jedilnika izključite čim več predelane hrane, belega sladkorja, bele moke. Posezite po sadju in zelenjavi iz ekološke pridelave za dnevni odmerek vitaminov. Spijte tudi veliko tekočine, predvsem vode in nesladkanih čajev. Zima je čas za čaje, pripravite si okusen, ingverjev čaj z žličko domačega medu.

 

Probiotiki

Povečajte vnos probiotikov s prehrano. Najdemo jih v jogurtu in kefirju, poleg tega pa jih je veliko tudi v vloženi zelenjavi, torej, kar vzemite vso ozimnico, ki jo ponujajo babice.

 

Telesna vadbawoman-jogger-jogging-sport

Redna telesna vadba je nujna za ohranjanja zdravja, zdravega prožnega telesa in duha. Izberite vadbo, ki vam ustreza in vas napolni z energijo. V času bolezni opustite gibanja in telesu privoščite počitek.

 

 

 

Pmorning-time-alarm-belločitek

Naj se sliši še tako izpeto, je spanje eden pomembnejših dejavnikov. Če je le mogoče, se odpravite v posteljo vsak dan ob isti uri. Strokovnjaki pravijo, da je najbolj kvaliteten spanec tisti pred polnočjo. V kolikor vam čez teden ne uspe spati 8 ur dnevno, pa si vsaj čez vikend privoščite kakšno uro spanja več.

 

Kvaliteten čas

Glede na vse obveznosti, se povečuje tudi možnost za stres in izgorelost. Pomembno je, da se ustavite in si tedensko privoščite kvaliteten čas s partnerjem, družino, prijatelji ali sami. Ne hitite in uživajte v družbi dobre knjige, v savni, pogovoru s prijatelji, na sprehodu v gozdu. Užijte trenutek!

 

 

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam