fbpx

Make up na plaži. Da ali ne?

Lepota, Novice, Prva stran

Si sužnja make upa, če se brez ličil ne počutiš udobno niti na plaži?

Make up na plaži – da ali ne, to je zdaj vprašanje! Morda ne tisto, ki ima težo Hamleta, vendar je njegova dramatičnost vsekakor na ravni. Eksistencialno vprašanje, ki muči tisoče žensk v poletnem času, ko se soočajo z grozo svojega golega obraza, je vredno razpravljanja.

Preden razdražene kliknete križec v zgornjem desnem kotu svojega zaslona, naj vas pomirimo s priznanjem, da se šalimo. Seveda, make – up nima metafizične teže, vendar je orodje, s katerim se zabavamo, s katerim eksperimentiramo in s katerim ustvarimo najboljšo različico sebe. s katero smo popolnoma zadovoljne in samozavestne.

Tako bi moralo biti, vendar so nekatera dekleta “zrasla” skupaj z ličili, tako da se vsako noč iskreno prestrašijo svojega obraza v ogledalu in ne dovolijo svojim partnerjem, da jih vidijo brez make – upa. Ta skupina vključuje ženske, ki vsako poletje razmišljajo, (namesto o morju in počitku) o svoji make – up rutini in kako bi jo ohranile tudi na dopustu. Vseh 50 korakov.

Summer-Beach-Makeup-Hair-Shoot-2015

Si sužnja make . upa, če se brez ličil ne počutiš udobno niti na plaži? Kozmetična industrija je zagotovo našla način, da zasluži na naših kompleksih. Vodoodporni pudri, maskare in ostali izdelki, ki nas iz Godzile z malo truda preoblikujejo v Disneyevo princesko, so v redni prodaji in zagotovo ni blagovne znamke, ki v svoji ponudbi nima “poletnega” kotička.

13344800_840977169367436_37598481220746658_n

Za strokovno mnenje smo vprašali tudi Evo C. Zimet, uspešno make – up umetnico

Make up na plaži je vsekakor za pogumne in sama ne sodim v to skupino ? Vročina je naporna sama po sebi. Občutek make upa na mojem obrazu na plaži zame predstavlja mnogo napornejše delo, haha. Tako da sama vsekakor ne uporabljam te prakse iz več razlogov. Zame sta plaža in plavanje sprostitev, odklop, meditacija. Medtem, ko je make – up del moje službe. In službe ne maram, medtem ko se sproščam ? Če pa kdorkoli želi z make – upom na plažo in se v tem tudi dobro počuti, ne vidim razloga, zakaj ne bi.

Beach-Bar

Kar naprej smo pod stalnim pritiskom, da smo videti lepe, lepše, najlepše – ženske, ki nosijo make – up na plaži pa so označene za grde. To pa ne pomeni, da je dovršen make – up, ki plava sredi portoroškega morja in za seboj pušča madeže do Kopra, slab. Nihče ni nikoli tako “negledljiv”, da v torbi za plažo med brisačami in lubenicami nosi par umetnih trepalnic. Vsi bi morali biti sposobni potopiti glavo v morje in priti iz njega brez razmišljanja ali imamo še vedno na sebi obrvi. Ker tudi, če jih nimamo – koga briga? Poletje brez morskega miru je enako kot zima brez Božiča, in vsi se strinjamo – nihče ne želi zime brez Božiča.

Občutiti sonce, veter in morje na golem obrazu je lahko nova, dobra izkušnja za ženske navade biti pod stalno make – up disciplino. Ritual ličenja je lahko čudovit del našega jutra v katerem resnično uživamo, ampak, če se počutite, da brez make upa ne morete stopiti iz kopalnice ali da je ličenje postala obveza v kateri več ne uživate, razmislite še enkrat o teži, ki jo ima make up v vašem življenju.

Iti brez make – upa na plažo je lahko veliko bolj zdrava možnost za vašo kožo. In morda vas bo presenetilo, to je neke vrste terapija za dušo. Mogoče vam ni nihče povedal, na plaži bodite brez make upa – ker si to zaslužite!

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam