fbpx

Make – up triki, zaradi katerih boste videti mlajši

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Ko smo bili stari 15 let, smo si bolj kot vse želeli, da smo videti mlajši, danes pa je stanje čisto nasprotno.

Ko smo bili stari 15 let, smo si bolj kot vse želeli, da bi bili videti starejši, danes pa je stanje popolnoma nasprotno. Za vas smo pripravili make – up trike, s pomočjo katerih boste v trenutku videti mlajši.

Seveda se lahko odločite za katerega od mnogih tretmajev za pomlajevanje ali lepotno operacijo, če pa se bojite invazivnih postopkov ali pa nimate časa in denarja, vam predstavljamo 5 trikov, s pomočjo katerih boste v nekaj minutah videti mlajši za najmanj 5 let.

Previdno s pudrom

Prevelika količina make – upa lahko izzove nasprotne učinke in namesto, da bi prikril nepravilnosti in pomladil, vas lahko postara. Če imate okoli oči temne kolobarje ali lise po obrazu, je dovolj le kapljica dobrega korektorja, da vse to prekrijete. Nikakor pa z njim ne prekrivajte večjih površin, saj boste s tem vse le zacementirali. Vaš cilj ne sme biti, da se nepravilnosti v popolnosti ne vidijo, ampak da se jih zgolj prekrije. Koža mora biti videti zdrava in navlažena, saj boste le tako dobili mladosten in svež videz.

Osvetlite obraz

Tonirane kreme, ki vsebujejo svetlikajoče delčke, so najboljša izbira, če želite mladosten videz. Za razliko od pudra v kamnu in prahu, ki se nabira v porah in posledično daje videz starikave kože, tonirane kreme dajejo pridih svežega ter bleščečega tena. Za brezhiben ten tonirano kremo nanesite na obraz z vlažno gobico ali čopičem v zelo majhnih količinah. Če pa želite obraz matirati, nanesite malo pudra v prahu izključno na T cono, preostali del obraza pa naj ostane svetlikajoč.

Odprite oči

Klešče za vihanje trepalnic, kakovostne senčke in maskara morajo biti vaši najboljši prijatelji. Zavedati se moramo, da z leti težnost naredi svoje, veke se spuščajo, zato moramo za mladostni videz odpreti oči s pomočjo make – upa. Privihajte trepalnice in nanesite najbolj temno maskaro, ki jo lahko najdete, saj bodo vaše beločnice videti še bolj bele. Po maskari na trepalnice nanesite še malo bleščeče senčke, da jih še dodatno poudarite, Odprte oči s temnimi trepalnicami vas bodo takoj pomladile, tudi če izpustite ves drug make – up.

Otoplite obraz

Nude šminka in mat bronzer sta videti, kot bi bili brez življenja … na vsaki koži. Namesto tega na obraz nanesite tople barve. Na ustnice nanesite nevtralno rožnato šminko, na obraz pa lahko nanesete prav tako ali malce temnejšo. Tako boste pomladili svoj obraz in mu s toplimi odtenki dodali živahnost.

 

Občrtajte ustnice

Vaša naravna barva ustnic in njihova linija z leti žal izginja in zato so lahko videti zelo blede in brez življenja, s tem pa se postara vaš obraz. Poiščite črtalo za ustnice za pol odtenka temnejše, kot je vaša naravna barva in jih obrobite. Tako boste dobili obliko ustnic in rahlo barvo, šminka bo trajala dlje, istočasno pa bo vaš obraz videti bolj živahen in mladosten.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam