fbpx

Make up nasvet: naličite ustnice kot profesionalka!

Lepota, Ličenje, nasvet, Nega telesa, Obraz, Zanimivosti

Profesionalni make up artisti in vizažisti imajo svoje trike, s katerimi ustvarijo brezhibno šminko in prekrasen nasmeh zapeljivo naličenih ustnic!

Šminka oziroma črtalo za ustnice je najbrž prvo ličilo, ki ste si ga od svoje mame (seveda brez njene vednosti) rade izposodile iz njene torbe ali kozmetičnega neseserja. Če ne zaradi drugega, smo se v šminko – in to rdečo – najprej zaljubile že zato, ker so jih naše mame uporabile, da so nas z rdečimi pikami po obrazu ‘okrasile’ za pustne maškare.

Veliko nas je, ki smo se ob tej priložnosti v hipu zaljubile v elegantne tulce, ki so skrivali ženstveno rdečilo in v vonj črtala za ustnice. Pravzaprav smo komaj čakale na tista leta, ko bomo smele šminko na ustnicah nositi brez dovoljenja mame!

Čeprav je črtalo za ustnice poleg maskare najpogostejši make up izdelek v naši lasti, ga kljub vsakodnevni uporabi še vedno večina žensk ne zna nanesti pravilno, tako, da bi iz šminke potegnila njen maksimum. Rdeča šminka je najbolj ženstveno ličilo, kar jih je in absolutna beauty klasika. Pristoji prav vsaki, ne glede na njena leta ali slog oblačenja.

Da bi bila šminka na ustnicah videti brezhibno, upoštevajte naslednje nasvete. Najprej preprečite ‘razlivanje’ šminke v gubice okoli ustnic tako, da okoli njih naneste obstojen korektor gostejše teksture (denimo YSL Touche Éclat Radiance Perfecting Pen). Potem robove ustnic obrčtajte s svinčnikom za ustnice, pri čemer naj bo svinčnik v istem barvnem odtenku ali vsaj zelo podobnem, kot je izbrana šminka.

Zatem namažite usta s šminko in sicer začnite z nanašanjem od sredine ustnic (od Kupidovega loka) proti zunanjemu robu tako na zgornji, kot na spodnji ustnici.

Odvečno količino šminke odstranite s papirnatim robčkom, tako da ga vstavite med ustnice in nežno stisnete skupaj usta. Na ta način boste preprečile, da bi se šminka ‘preslikala’ na zobe.

Ko ste na opisani način odstranile višek šminke za ustnice, nanesite še en sloj črtala, da dosežete intenzivnejši pigment in bo vaša šminka na ustih obstojna dolge ure. Tiste, ki si želite še daljšo obstojnost, pa pred drugim nanosom črtala (že našminkane) ustnice rahlo popudrajte z brezbarvnim pudrom v prahu.

D. S.

Foto: Reviewing This, Pinterest, Reader’s Digest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam