fbpx

(Mala) bela obleka je to poletje absolutna modna kraljica!

Moda

Med klasične kose, ki so del modne zgodovine, se je že dolgo nazaj vpisala mala črna obleka. Pred nami pa je njena naslednica.

S tem modelom in barvo obleke nikoli ne morete narediti stilske napake, v poletnih in vročih dneh to še posebej drži. Malo črno obleko, s kratico LBD (kratica za izraz little black dress, op.) v poletni sezoni učinkovito nadomešča njena ‘sestra’ v belem – LWD ali little white dress, torej mala bela obleka.

Dnevi, ko temperature presežejo 30 stopinj Celzija, ko razpoloženje kliče po počitnicah in spominja na tropski raj ob modrem morju ter hkrati zadiši sveže seno iz zelenih dolin, so kot ustvarjeni za svetle odtenke in belo barvo ter romantične, ženstvene kroje. Kar na kratko povejmo: čas je, da odvržete hlače, kratke ali dolge, magari capri kroja in namesto tega končno nase date krajšo belo oblekico, ki deluje sveže, mladostno, počitniško ter razigrano.

Nihče vam ne bo zameril, če boste skladno s svojimi leti in postavo izbrale tudi nekoliko daljšo verzijo te poletne klasike. Še vedno ji lahko brez težav rečete LWD, v kolikor vam sega do kolen. Skoraj prepričani smo, da jo imate v garderobni omari tudi ve, pa najbrž ne le eno. Če je še nimate ali pa ste se stare že malce naveličale, vam koš navdiha prinašajo v članek vključene fotografije z raznih Instagram profilov znanih ter uveljavljenih modnih deklet s številnimi sledilci.

Te fashioniste ali po domače modno osveščena dekleta imajo tako kot me, ki jim sledimo na družbenih omrežjih, belo oblekico rade tudi zato, ker čudovito poudari lepo porjavelo dopustniško polt. Ostale razloge smo že našteli: bela obleka namreč deluje instantno šik in kot da se niste preveč trudile za svoj videz in outfit, a vseeno ste videti popolno ter trendi.

Svežino v poletne dni vnesite z mini, midi ali maksi belo obleko, lahko v srajčnem kroju, ali z našito vezenino na prsnem delu ter z dodatkom čipk in pentelj. Take so po našem mnenju tudi najbolj simpatične, dekliške in sproščenega videza. Tako rekoč vsak model bele obleke, ki se sedaj prodaja v trgovinah, ali ga že imate od prej, bo več kot sprejemljiv.

Z belo obleko, tudi v verziji LWD, ne boste zgrešile tako čez dan, kot zvečer, ne glede na priložnost. Primerna je za sproščene dni v pisarni, ko je večina sodelavcev na dopustu, pa tudi za popoldanska in večerna druženja v mestu ali kjerkoli že boste.

Poletje nam obenem z belo obleko omogoča modno preprostost brez kompliciranja in pretiranega modnega stiliranja. Enostavno oblecite svojo najljubšo belo obleko, dopolnite jo z balerinkami ali salonarji oziroma bolj zaprtimi sandali z višjo peto za zvečer, čez dan k njej obujte minimalistične sandale (ravne ali z malce platforme), natikače ali karkoli vam ustreza in se v tem udobno počutite tudi, ko je vroče.

Skupaj z visokimi ali višjimi petami, lepim pasom in zanimivim modnim nakitom kot dodatkom, pa boste še tako preprosto krojeno belo obleko v trenutku naredile za zanimiv in privlačen kos tudi ob večernih priložnostih ter na zabavah, ki jih poleti ne manjka.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam