fbpx

Mala črna oblekica, ki se je vpisala v zgodovino

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Princesa Diana je vedno imela stil – in enako v slogu je z obleko za zabavo Vanity Fair dokončno pomahala bivšemu v slovo!

Pisalo se je leto 1994, ko je pokojna princesa Diana oblekla malo črno oblekico, s katero je najbrž želela povedati princu Charlesu: “Poglej, kaj si pustil, tepec!” Avgusta bo 20 let, kar je Lady Di pri komaj 36 letih umrla v tragični avtomobilski nesreči v Parizu. S princem Charlesom se je ločila konec leta 1992, po enajstih letih zakona, ki so ga zaznamovali škandali, Charlesova kruta hladnost do lepe princese in njene osebne bitke z bulimijo zaradi občutka neljubljenosti.

Ob ločitvi je imela ravno 31 let, bila je ponovno samska in pripravljena na življenje ter nove moške. Že tedaj je veljala za stilsko ikono, vendar je bila rezervirana in kar pretirano damska. Po ločitvi ji ni bilo več treba misliti na to, kaj bodo o njej govorili na dvoru. Osvobodila se je spon in se začela oblačiti bolj provokativno, kar so mediji hitro pograbili.

Razlika med staro in novo Diano ne bi mogla biti bolj očitna

Modni oblikovalci so kar tekmovali, kdo jo bo oblekel za naslednjo priložnost na rdeči preprogi. Dve leti po ločitvi, ko je njen bivši mož princ Charles v dokumentarcu javno priznal, da ji je bil v času zakona nezvest s svojo ljubico Camillo Parker-Bowles (zdaj je že dolgo vrsto let njegova žena), pa se je Diana pojavila v mali črni obleki, ki je vsem vzela sapo, povod za to pa je bila zabava revije Vanity Fair v Kensingtonu.

Tako je videti odnos, ko moški ne ljubi ženske, ki je z njim

Princesa je za to priložnost že prej kupila elegantno in spodobno obleko znamke Valentino, a dokumentarec je sodu izbil dno: tako se je Diana v zadnjem trenutku premislila in oblekla ozko črno obleko grške modne oblikovalke Christine Stambolian.

Po ločitvi je zacvetela

To obleko je sicer naročila že tri leta prej in jo je imela samo  omari, ker se ji je zdela preveč izzivalna. Princesa je tistega večera izgledala kot milijon dolarjev in samo za upati je, da je to princ Charles opazil in mu je bilo vsaj za trenutek žal, da se zakon z Diano ni lepše obnesel. Princesa je vedela, da bodo v časopisu naslednji dan poleg Charlesovega priznanja tudi njene slike z Vanity Fair zabave. Tudi, če je bilo njeno srce še zlomljeno, tega na fotografijah gotovo ni bilo opaziti.

Končno samozavestna, srečna in žareča – a konec njenega življenja je bil že tako blizu

Mala črna oblekica z uvodne slike k članku je bila videti popolno ob bisernem nizu ovratne ogrlice in z diskretnimi bisernimi uhani. Ko so kasneje to obleko dali na dobrodelno dražbo skupaj z ostalimi njenimi oblekami, so jo imenovali ‘The Revenge Dress’ – obleka maščevanja. Tudi s tem nam je dala pokojna princesa vedeti, kako se mora obnašati ženska, ki jo je moški zapustil zaradi druge.

 

Foto: Vogue, Today.com, SANT Magazine, People.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam