fbpx

Marilyn Monroe: Afera, ki je igralko vodila v smrt

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Včeraj bi praznovala 91. rojstni dan

Prva je bila največja hollywoodska zvezda, druga pa najbolj znana prva dama. Govora je seveda o Marilyn Monroe in Jackie Kennedy, ki imeli eno skupno točko, bolj natančneje, skupnega moškega.

O skrivnostni zvezi med Johnom F. Kennedyjem in Marilyn se govori še danes, čeprav je bila platinasta blondinka samo ena izmed njegovih številnih žensk. V knjigi These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie, pisatelja Christopherja Andersena, je zapisano, da je prva dama poznala imena vseh sporogovih ljubic, ki so jo zelo jezile, vendar je bila kljub temu pripravljena zatisniti oči, dokler je John ne osramoti pred javnostjo.

Prav afera s slavno Marilyn je bila tista, ki je Jackie najbolj razburila, saj je bila platinasta igralka prava diva, zato se je bala, da bo postala njuna afera velik škandal, ki bi ne samo uničil Kennedyjev ugled, ampak tudi njen zakon.

Medtem, ko je bila Jackie besna, je igralka sanjarila o tem, da se bo njen ljubimec z njo poročil. V knjigi je zapisano, da je ob neki priložnosti svojega tesnega prijatelja vprašala, če si jo lahko predstavlja kot prvo damo v Beli hiši.

Marilyn je celo poklicala Jackie v Belo hišo ter ji razkrila, da ji je John obljubil poroko. Jackie naj bi dejala:

“Marilyn, poročila se boš z Jackom, vselila se boš v Belo hišo in prevzela dolžnosti prve dame, jaz se bom izselila, ti pa boš dobila vse težave.”

Jackie si je bila zelo blizu s svojim očetom, zaupanja vrednim človekom, ki je prav tako imel številne ljubice. Svojo hči pa je oboževal, zato je bila ves čas prepričana, da jo mož kljub vsem aferam še vedno noro ljubi.

Marilyn in JFK sta se pred legendarno večerjo v New Yorku, v čast njegovega 45. rojstnega dne srečala samo dvakrat, vendar sta prav na tem dogodku šele prvič spregovorila.

Kot je zapisano v knjigi, se je v trenutku, ko je Marilyn vstopila v sobo, ustavil čas, vsi pogledi pa so bili uperjeni v divo.

“Končno si prišla! Tu je nekaj ljudi, ki nestrpno čakajo, da te spoznajo,”

ji je rekel John, ne da bi umaknil pogled. Očividci trdijo, da sta se v trenutku začela spogledovati, po večerji pa je John prosil za njeno telefonsko štivilko in jo seveda dobil.

Igralko je poklical že naslednji dan in jo povabil v Palm Springs ter ji brez obotavljanja povedal, da Jackie tam ne bo prisotna. Težava je nastala, ko je igralka postala z Johnom povsem obsedena, sam pa si je samo želel preživeti konec tedna z najbolj zaželeno žensko na svetu.

John je po Palm Springsu več ali manj z njo zaključil in ji celo pred vsemi povedal, da ni iz pravega testa za prvo damo.

Sestala sta se ponovno v Washingtonu, kjer se je igralka nenadoma pojavila, vendar se takrat med njimi ni zgodilo nič.

Jackie je skrbelo zaradi Marilyn, saj je imela igralka dolgo zgodovino čustvene nestabilnosti, težav z alkoholom, drogami in zdravili ter je slovela kot zelo težavna ženska. Prav tako pa je zapeljevala Johnovega brata Roberta, ki je bil prav tako poročen.

5. avgusta 1962, pri samo 36 letih, je Marilyn umrla. V domači spalnici jo je našel njen psihiater, leto dni kasneje, 22. novembra pa je pod streli atentatorja v Dallasu umrl tudi John F. Kennedy.

Jackie je umrla 19. maja 1994, v starosti 64 let, kot Jackie Kennedy Onassis, saj se je leta 1968 poročila z dolgoletnim prijateljem Arijem Onassisem, ki je umrl leta 1975 zaradi zdravstenih zapletov.

Zakaj smo se odločili za današnjo zgodbo? Marilyn Monroe, s pravim imenom Norma Jean Mortenson, bi včeraj, 1. junija, praznovala svoj 91. rojstni dan. Igralkina prijateljica Jeanne Carmen je povedala, da je bila igralka v vezi z obema Kennedyjevima bratoma, vendar je ljubila le Roberta, hkrati pa je prepričana, da so prav Kennedyji odgovorni za njeno smrt.

Tudi njen nekdanji sporog Joe DiMaggio, s katerim je imela zelo buren zakon, je ob neki priložnosti sinu in odvetniku dejal, da so igralko “ubili Kennedyji”. Kljub vsem prepirom in težavam, ki sta jih imela v zakonu, je bil prav Joe tisti, ki je organiziral njen pogreb in tedensko pošiljal rdeče vrtnice na njen grob.

Za razliko od ostalih njenih soprogov, Jamesa Doughertyja in Arhurja Millerja, Joe o njej v javnosti ni nikoli spregovoril, prav tako pa se tudi nikoli več ni poročil.

 

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam