Medtem ko se Kate zdravi, se njena starša tako zabavata

20. junij 2024

Medtem ko se Kate zdravi, se njena starša tako zabavata

20. junij 2024
Foto: Profimedia

Kate in njena razširjena družina se počasi vračajo v javno življenje.

V petek je princesa Kate sporočila, da njeno zdravljenje poteka dobro, naj pa bi trajalo še več mesecev. “Veselim se kraljeve rojstnodnevne parade ta konec tedna s svojo družino in upam, da se bom lahko poleti udeležila nekaj javnih obveznosti, obenem pa se zavedam, da še nisem izven nevarnosti,” je zapisala.

Princesa Kate Middleton je prvič, odkar je januarja povedala, da se zdravi za rakom, nastopila v javnosti ob praznovanju rojstnega dneva svojega tasta. V Londonu se je konec tedna namreč odvila tradicionalna parada v počastitev rojstnega dne kralja Karla III.

V javnosti pa sta se prvič po objavi princesine diagnoze pojavila tudi njena starša. Carole Middleton in Michael Middleton sta se ta teden udeležila konjskih dirk Royal Ascot. Videti sta bila nasmejana in prešerno razpoložena, kot da družina ne preživlja težkih časov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

A očitno gre Kate na bolje, kar je bilo videti tudi na sobotni paradi. Fotografi so jo med drugim ujeli v kočiji, v kateri se je skupaj z otroki, desetletnim Georgem, devetletno Charlotte in šestletnim Louisom, popeljala po poti povorke. To so si nato še ogledali iz notranjosti ene od stavb, na koncu pa zbrane skupaj s kraljem in kraljico ter Williamom pozdravili z balkona Buckinghamske palače.

V zadnjih nekaj tednih so po spletu sicer zaokrožile govorice, da se princesa Kate zdravi v kliniki za bolnike z rakom MD Anderson Cancer Center v teksaškem Houstonu. Teorija je začela krožiti po TikToku, potem ko je uporabnik na forumu Reddit zapisal, da je slišal, da je Kate v Houstonu zaradi zdravljenja raka.

Foto: Profimedia

Po zgodbi v Houston Chronicle se je oglasil predstavnik Kensingtonske palače in potrdil, da so te govorice napačne. Chronicle se je obrnil tudi na kliniko, ki je komentar zaradi varovanja zasebnosti pacientov zavrnila.

Za rakom je zbolel tudi Karel III., a so mu aprila zdravniki dali zeleno luč za vrnitev k javnim obveznostim.

Avtor
Piše

Ana Fetih

Style. Več novic