fbpx

Meghan in Harry: najbolj sodobna kraljeva poroka vseh časov!

Dogodki, Lifestyle, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

V svetu in času, ki nam dajeta le malo upanja, goreča ljubezen novega kraljevega para dokazuje, da je mogoče iti čez vse prepreke!

Kdo bi si mislil, da se bo v britansko kraljevo družino primožila ločenka iz ZDA, hollywoodska igralka, za povrh pa še Afroameričanka? Nikakor ne iščite v tem vprašanju politične (ne)korektnosti ali celo kančka rasizma, ker nič od tega ne maramo, s tem želimo zgolj poudariti dejstvo, kako zelo se časi spreminjajo in to celo, ko gre za nekoč toga pravila na dvorih v primeru porok prestolonaslednikov s srčnimi izbrankami.

Že od takrat, ko sta se princ Harry in igralka Meghan Markle zagledala in se zaljubila, mediji z največjo mero radovednosti spremljajo njuno zvezo. To sta v soboto, 19. maja, okronala s poroko ter si obljubila večno zvestobo. Svetovna javnost je pospremila njun najlepši dan, poroko so v živo prenašale številne televizijske postaje, Otočani pa so bili naravnost navdušeni nad novim izjemnim dogodkom v britanski kraljevi družini.

Samo na londonskih ulicah je njun poročni dan ter vožnjo s kočijo z Windsorskega gradu v živo spremljalo več kot 100.000 ljudi. Meghan in Harry sta dobesedno žarela od sreče med celotno ceremonijo in raznežila prav vsa srca s predanim poljubom na usta. Britanski princ Harry in njegova nevesta Meghan Markle sta po poroki uradno postala vojvoda in vojvodinja Sussexa, so sporočili iz Buckinghamske palače.

Za večerno zabavo se je Meghan preoblekla v večerno obleko Stella McCartney, princ Harry si je nadel smoking, odpeljala pa sta se v prelepem srebrnomodrem jaguarju z odprto streho

Obredu v cerkvi je sledil večerni poročni sprejem, za katerega se je Meghan preoblekla iz preproste, a nadvse čudovite poročne obleke, ki jo je oblikovala britanska modna oblikovalka Clare Waight Keller, umetniška direktorica prestižne znamke Givenchy, v  v čudovito kreacijo brez rokavov, ki jo je oblikovala Stella McCartney, medtem ko je princ Harry obvezno vojaško uniformo zamenjal za klasični smoking.

Slavnih gostov se je kar trlo: na zgornjem levem kvadrantu je Carrey Mulligan z možem Marcusom (v cvetlični obleki Erdem), pod njo je Oprah Winfrey, sledita para Beckham in Clooney

Na poroko sta Meghan in princ Harry povabila tudi številne znane in ugledne goste, med njimi sta bila Victoria in David Beckham, Elton John, Idris Elba, Oprah Winfrey, Carey Mulligan, George in Amal Clooney, Serena Williams in številni drugi zvezdniki, poroke so se udeležili tudi Meghanini nekdanji soigralci iz nadaljevanke Suits.

Meghan z mamo Dorio v rolls royceu

Kate in princ William sta prispela v družbi svojega naraščaja

Princ Harry, ki je včasih slovel kot poreden fant in lomilec ženskih src, je na poroko povabil tudi svoji bivši zaročenki Chelsy in Cressido. Seveda so bili na poroki tudi vsi člani britanske kraljeve družine in Meghanina mati Doria. Nevesta je v kapelo sv. Jurija na windsorskem gradu prispela v starem rolls-royceu v spremstvu matere, princ Harry pa je v kapelo prišel že pred nevesto v spremstvu brata Williama, ki je bil njegova poročna priča.

Njeno visočanstvo kraljica Elizabeta II. z možem princem Filipom, ki si zasluži vse spoštovanje za prihod na poroko

Slavnostne fanfare so oznanile prihod kraljice Elizabete II. in princa Filipa, ki je pri svojih častitljivih letih dokazal izjemno notranjo voljo in moč, da se je poroke udeležil le šest tednov po operaciji kolka, kar pri njegovih skoraj 97 letih (toliko jih bo napolnil prihodnji mesec) zanesljivo ni mačji kašelj!

Meghan je do oltarja del poti prehodila v spremstvu princa Charlesa, Harryjevega in Williamovega očeta, ker se žal njen lastni oče ni mogel udeležiti poroke zaradi slabega zdravja. Poroka, ki jo je vodil canterburyjski nadškof Justin Welby, je bila nadvse ganljiva, mlademu zakonskemu paru pa je govor posvetil tudi princ Filip, nakar je pevski zbor zapel pesem Stand by me.

Čeprav se je sprva govorilo, da poljuba za javnost najbrž ne bo, sta se mlada dva poljubila takoj, ko sta zapustila cerkev in sicer na stopnišču, kar je poželo burne reakcije in aplavz ter odobravanje vseh prisotnih.

Harry in Meghan sta dokaz, da prava ljubezen premaga vse ovire, celo čudaško družino na nevestini strani. Rodbina Markle je namreč že pred časom pokazala namen, da dobro unovči Meghanino ‘povzpetništvo v kraljevo družino’, ravnanje njenega polbrata in polsestre v tednih tik pred poroko pa lahko milo rečeno označimo za čudaško, če ne že naravnost škandalozno in ga na tem mestu ne nameravamo obnavljati, ker ste si vse lahko prebrali že v dnevnih novicah drugod. Dovolj je, da povzamemo komentatorja za enega od opravljivih britanskih tabloidov, ki je zapisal:

“Dovolj bi bilo ‘poguglati’, kdo so Marklovi, pa bi bilo kraljevi družini takoj jasno, iz kako nefunkcionalne družine so pobrali nevesto,”

in napovedal, da se bo ‘poroka zagotovo končala s polomijo, če ne celo katastrofo’.

No, ne prehitevajmo dogodkov: za zdaj sta videti Meghan in Harry zaljubljena do ušes in še čez, naravnost ekstatična, da je Meghan ukrotila neukrotljivega princa, tudi govori svoje, pa tudi to, da si delita skupen humor, saj je princ Harry v povsem svojem slogu na Meghanino pripombo v kočiji, kako navdušena da je, svojo lepotico prijel za roko in ji dejal: “Super je, ampak zdaj pa že rabim pijačo!”

 

 

Foto: Daily Mail, CeleBuzz, AP, MOD


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam