fbpx

Meghan in Harry: več kot 20 tisoč podpisov peticije proti plačevanju varovanja

Znani

Več kot 20.000 Britancev je podpisalo peticijo, s katero zahtevajo, da se račun v višini 20 milijonov angleških funtov ne plača iz davkoplačevalskega denarja.

Princ Harry in Meghan Markle bosta iz kraljeve družine uradno izstopila konec marca ter se dokončno preselila v Severno Ameriko, kjer bosta poskušala ustvariti svoji lastni karieri … in denar.

Kanadska vlada, kot smo že poročali, je zavrnila plačevanje varovanja mlade družine po prenehanju opravljanja kraljevih dolžnosti.

Kot rezultat tega, da bi po vsej verjetnosti račun mogli plačati britanski davkoplačevalci, je anketa v popularni oddaji Good Morning Britain, temu nasprotovalo kar 90 odstotkov ljudi.

Zdaj pa se je na spletu pojavila še peticija, s katero zahtevajo, da račun varovanja ne pride na pleča Britancev, ki jo je le v nekaj dneh podpisalo več kot 20 tisoč ljudi.

Pritisk jim je pred kratkim še dodatno dvignila novica, da mali Archie ob obisku Meghan in Harryja v Veliki Britaniji ostaja v Kanadi, kar pomeni še dodatnih 50.000 funtov za varovanje.

V peticiji je zapisano, da sta Sussexa že zdaj multimilijonarja in da je poraba državnega denarja nedemokratična. Če sta želela finančno neodvisnost, naj račun za varovanje plačata sama, je mnenje britanske javnosti.

Peticijo si lahko preberete TUKAJ.

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam