fbpx

Meghan in princ Harry zavračata komunikacijo z britanskimi mediji

Znani

Vojvoda in vojvodinja Sussex sta napovedala, da ne bosta več odgovarjala na vprašanja novinarjev štirih britanskih medijskih hiš, saj vodijo politiko »ničelnega angažiranja«, vendar trdita, da ne gre za izogibanje kritikam.

V pismu, ki ga je včeraj zvečer objavil The Guardian, princ Harry in Meghan iz Los Angelesa sporočata, da se ne bosta več pogovarjala z mediji Daily Mail, Daily Mirror, The Sun in Daily Express.

V pismu je razloženo, da ima vsak medij pravico pisati o nekdanjem kraljevem paru, vendar dodajata, da ta odločitev ni zaradi izogibanja kritik in ni izklop javnega pogovora ali cenzuriranja natančnega poročanja.

»Tako kot vi, tudi vojvoda in vojvodinja Sussex verjameta v medijsko svobodo in demokracijo – zlasti v kriznih trenutkih. Zavzemata se le za tisto, kar je prav in onemogočata moč tistim, ki zlorabljajo sistem. Govori se, da je novinarjeva prva obveznost resnica in tudi se vojvoda in vojvodinja popolnoma strinjata.«

Objava je prišla le nekaj ur zatem, ko so princa Harryja kritizirali, saj je trdil, da kriza zaradi koronavirusa v Veliki Britaniji ni tako huda, kot jo prikazujejo mediji.

Foto: Getty, Mega


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam