fbpx

Melania v Savdski Arabiji ni spoštovala pravil oblačenja

Dogodki, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Prva dama ZDA je bila sicer videti odlično, a je prekršila kar nekaj pravil oblačenja v državi gostiteljici.

Odkar je Melania Trump skupaj z možem Donaldom pristala na tleh ene najbolj radikalnih islamskih držav na svetu, kamor sta šla na kratek uradni obisk, ki ga nadaljujeta s turnejo po sosednjih državah, je javnost presenečala s sodobnimi modnimi podobami in kombinacijami, ki so večini žensk v tej državi (vsaj v javnosti, tisto za štirimi zidovi je pač druga zgodba) prepovedane za nošenje.

Spomnimo se, da se pred dvemi leti Michelle Obama na predsedniškem obisku v Savdski Arabiji ni želela pokriti z ruto, kot veljajo pravila za ženske, s tem pa je izzvala kar nekaj ostrih komentarjev predvsem političnih nasprotnikov Baracka Obame. Mimogrede, ne razumemo, zakaj bi Michelle ali Melania morali biti izjemi, ko pa pravila veljajo denimo tudi za vsako turistko, poleg tega pa poznamo pregovor: ko si v Rimu, delaj kot Rimljani.

Nove prve dame pa ta kisla izkušnja predhodnice ni ustavila, da ne bi tudi sama prekršila nekaj pravil oblačenja, ki veljajo v tej islamski državi. Melania je med obiskom Savdske Arabije ne le pokazala noge, ampak je s sabo vzela tudi hlače, ki v tej konzervativni državi veljajo za izključno moški kos garderobe. Njuni gostitelji bi Melanijino garderobo prav lahko vzeli tudi kot žalitev, kar nas ne bi nič presenetilo. Pravila oblačenja so tam pač precej drugačna, kot na ameriških ali evropskih tleh…

V zagovor je treba sicer dodati, da je iz letala stopila oblečena (skoraj) po pravilih – rute namreč ni dala na glavo -, prav tako je bila kolikor toliko dostojno oblečena tudi na uradni državni protokolarni večerji. Težko pa je bilo spregledati njeno mahanje z nogo, obuto v izzivalne črne salonarje z visoko peto in rdečim podplatom, kakor tudi dejstvo, da je bila še na večerji brez pokrivala na glavi.

Med obiskom mednarodne šole American International School in tehološkega centra v Riadu pa je prva dama ZDA oblekla safari obleko do kolen. Kontrast med zaposlenimi ženskami v tehnološkem centru in šoli ter Trumpovo je bil več kot očiten in fotografije so hitro obkrožile svet.

Savdska Arabija je poleg Irana edina islamska država, kjer velja strog ‘dress code’: vse ženske, tujci in lokalno prebivalstvo morajo nositi abayo, obleko, ki prekriva vse telo, roke, noge in lase, ko so v javnosti.

Na nedeljskem banketu pa se je Melania pokazala še v eni opravi, ki gostiteljem najbrž ni bila prav nič po godu: v elegantnem belem hlačnem kostimu, ki ga je dopolnila s črnim pulijem, k temu pa je obula visoke pete. No, takega prizora kot turisti v Savdski Arabiji zlepa ne boste videli v živo: ženska v hlačah poleg moških v dolgih oblekah, pokritih z ruto.

Čeprav je Melania seveda bila videti odlično, njena izbira vseeno ni ravno pokazala spoštovanja do gostiteljev.

 

Foto: Profimedia, New York Post, CNN, AFP

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam