fbpx

Mere ženskega pasu razkrivajo plodnost, status in voljnost za seks!

Fit, Lepota, Lifestyle, Moda, nasvet, Nega telesa, Novice, Prva stran, Style Mama, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Britanski plastični kirurg dr. Miles Berry iz klinike London Welbeck trdi, da je ozek pas po porodu znamenje bogastva, ugleda in vpliva. Mnoge ženske se nameč po porodu nemarno zredijo.

Strokovnjaki, med njimi so porodničarji, ginekologi, razvojni biologi, antropologi, psihologi, zgodovinarji in še kdo, v zadnji raziskavi trdijo, da premer ženskega pasu napram bokom in prsim ter zadnjici moškemu snubcu pove vse naslednje: ali ste plodne, ali imate dovolj denarja pod palcem in celo to, ali ste trenutno dostopne (vsaj za razplod oziroma seks…).

In ko Kate Middleton po polovici porodniške protokolarno stopi pred javnost z videzom vitke manekenke, ne pa zrejene novopečene mamice, se enostavno moramo vprašati o zvezdnicah ter njihovih merah okoli pasu pred in po nosečnosti oziroma porodu. Ko že omenjamo vojvodinjo kambriško – Kate Middleton je bila minuli petek na poroki sestrične Eugenie videta drobcena kot kaka najstnica v obleki Alexander McQueen.

Tako Kate Middleton kot Alexa Chung imata obseg pasu pod 66 cm

Kate ima doma šestmesečnega otročka in za povrh še dva mala svežnja čiste energije. Več kot dovolj dela za to vedno style mamo! Pa smo jo opazili na gradu Windsor, ko je v obleki poudarila svoj pas, tanek kot osa in kakršne je zgodovina včasih videvala na plemkinjah iz viktorijanske dobe. Mlada mati vojvodinja ima okoli pasu premer 26 inčev (po naše 66 cm), nacionalno povprečje v Veliki Britaniji pa je – 76,2 cm.

Podobno vitke trebuščke, kot ga ima sedaj Kate Middleton (zgoraj), razkazujejo še druge znane osebe in večkratne mame, med njimi sta Kim Kardashian in Jennifer Lopez. Britanski plastični kirurg dr. Miles Berry iz klinike London Welbeck trdi, da je ozek pas po porodu znamenje bogastva, družbenega ugleda in vpliva. Mnoge ženske se nameč po porodu nemarno zredijo. Dr. Berry pravi, da nosečnost in porod zelo spremenita – v renici je dejal ‘poslabšata’ – skoraj vsako žensko postavo.

Latino diva in zapeljiva mati J. Lo

Mišice trupa ali jedra (t.i. ‘core muscles’) se ‘ločijo’ od stene trebušne votline, da lahko nosečnost poteka (vsaj za plod) čim bolj udobno. Če se to jedro ali ‘core’ ne učvrsti nazaj, ženska postava dobi ‘škatlasto’ obliko, ki moškim ni privlačna, nadaljuje kirurg, ki zna najbrž dobiti precej kandidatk za liposukcijo na trebuhih in kirurško odstranjevanje ‘ljubezenskih ročk’ na ženskem pasu.

Lili James (levo) ima 66 cm v pasu, Meghan Markle, ki je višje postave, pa 68 cm

Igralka Claire Foy, 34, ima denimo 71 cm obsega pasu, enako jih ima 67-letna igralka Jane Seymour, kar pomeni, da vitek pas ni povezan z leti. Igralka in glasbenica Lily James, 29, ima prav tako 65 cm obsega v pasu! Meghan Markle, vojvodinja suseška, 37, pa je imela pred nosečnostjo 68 cm obsega v pasu, le da je precej višja od prej imenovanih žensk, zato je videti super vitka.

Igralki Claire Foy in skoraj dvakrat starejša Jane Seymour imata enak obseg pasu: 71 cm

Dr. Berry nato navaja (že znane) podatke, da antropološko gledano čim večja razlika med pasom in boki moškim signalizira mladost in plodnost. Dodaja pa še, da so bili prej samo revni suhi, ker si hrane niso mogli privoščiti, zdaj pa so prav revnejši debelejši, medtem ko se bogati, slavni in vplivni naravnost trudijo za vitko linijo in tako tudi pas.

Rosamund Pike, 39, ima 71,12 cm v pasu, Gwyneth Paltrow, 46, pa 73,66 cm

Ko smo že omenjali viktorijanske čase: tedaj so ženske za doseganje bolestne vitkosti uporabljale nezdrave steznike, ki so jih tako stiskali, da včasih niso mogle dihati in so omedlevale zaradi pomanjkanja zraka. Ko so se ženske z obleko ‘osvobodile’ in v divjih 20. letih začele nositi kratke ravne obleke brez pasu, jih je javnost zmerjala, da so zanemarjenke in povsem neženstvene.

Kim K. West

Zdaj pa so obline spet v modi, a že skoraj karikirane – napete in velike zadnjice ob čisto ozkem pasu, lastnica takega telesa je denimo že omenjena Kim Kardashian West, druge smrtnice pa ji skušajo slediti kar s pomočjo plastičnih operacij!

 

D. S.

Foto: Pinterest, WordPress, Celebuzz, Hollywood Reporter, Daily Mail


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam