fbpx

Meryl Streep z govorom na podelitvi Golden Globes osupnila Hollywood

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, slider, Znani

Kritično nad Trumpovo politiko in obnašanje.

Na 74. podelitvi prestižnih nagrad največ pozornosti ni požel film, večerne toalete, prelepe igralke, ampak je ta čast pripadla prav Meryl.

Priznana igralka je na nedavni podelitvi prejela nagrado za življenjsko delo, Cecil B. DeMille. Ob prejemu nagrade je večkratna dobitnica nagrade Oscar imela zelo čustven govor, v katerem se ni dotaknila samo igralstva, ampak tudi bolj pomembnih stvari.

Njen govor, ki je trajal kar šest minut, so največji zvezdniki spremljali v popolni tišini in vpijali prav vsako besedo, ki jih je izrekla slavna igralka, na koncu pa so jo nagradili z bučnim aplavzom.

S kritičnim pogledom na politiko Donalda Trumpa je izrazila svoje stališče, ki so namigovali na rasistične izpade novoizvoljenega predsednika Združenih držav Amerike.

“Če bi izselili vse tujce iz naše države, bi na televiziji lahko gledali samo nogomet.”

Nato je navedla več igralcev iz ameriške filmske industrije, ki niso pravi Američani, saj so bili rojeni v različnih državah sveta, vendar zdaj vsi živijo v Združenih državah Amerike in predstavljajo velik doprinos filmskemu platnu. Meryl je vidno pretresena nadaljevala svoj govor, pri čemer pa ni prav nič varčevala na račun politike in obnašanja novoizvoljenega predsednika.

Izrazila je ogorčenje, da je Donald Trump na zelo žaljiv in grd način žalil novinarje s posebnimi potrebami, ko je posnemal njihovo gibanje.

“Ko sem videla to, se mi je zlomilo srce. Tega ne morem nikakor pozabiti, saj se to ni dogajalo v filmu, ampak v resničnem življenju. Če želite na ta način pokazati svojo moč, potem dajete zgled in odobravanje drugim ljudem, da se lahko podobno obnašajo. Ko nekdo na visokem položaju nadleguje drugega, potem smo na izgubi vsi. Rada bi pozvala vse, da zaščitimo novinarje, ki jih potrebujemo in tudi oni potrebujejo nas, da povemo resnico,”

je zaključila igralka.

Nekateri udeleženci podelitve so njen govor spremljali s solzami v očeh ter ji na koncu namenili velik aplavz, drugi pa so bili med govorom zelo zadržani.

Donald Trump pa se je seveda že odzval na Twitterju.

Meryl Streep never mentioned President-elect Donald Trump by name during her six-minute condemnation at the Golden Globes on Sunday, January 8, 2017. He had no problem going after her directly. In a series of tweets before dawn Monday, he called Streep, who has more Academy Award nominations than any other actor in history, “one of the most overrated actresses in Hollywood.”

Njen celoten govor si lahko ogledate v video posnetku.

Foto: Pinterest, Getty, Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam