fbpx

Met Gala 2018: Razkošna rdeča preproga na modnem dogodku leta

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Gledano z modne perspektive, je imel tudi tokrat dogodek težavo s tematsko garderobo, ki je edini smisel rdeče preproge.

Poleg Anne Wintour, zimzelene urednice ameriškega Voguea, ki jo mediji v zadnjem letu nenehno pošiljajo v pokoj, so bile gostiteljice včerajšnjega modnega dogodka leta Met Gala še Amal Clooney, Rihanna in Donatella Versace.

Kot smo že pisali, je bila tema letošnje prireditve Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, ki so jo mnogi razglasili za najbolj kontroverzno temo v zgodovini dogodka. Mnogi modni oblikovalci so se v preteklosti že poigrali z elementi različnih ver.

Jean Paul Gaultier je leta 2007 svojo pomladno kolekcijo posvetil Devici Mariji, leta 1993 pa je moral poslušati nešteto kritik na račun kolekcije, ki jo je poimenoval »Chic Rabbies«. Alexander McQueen je jeseni 2007 na modno brv poslal kolekcijo, navdihnjeno s pogansko črno magijo, Karl Lagerfeld pa si je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja »izposodil« verz iz Korana ter ga uporabil na večernih oblekah. Lahko si mislite, da poteza ni bila sprejeta z odprtimi rokami.

John Galliano je za kolekcijo “Freud or Fetish” prenesel Vatikan na modno brv, kot pika na i, pa je revijo zaključil moški model, oblečen v papeža.

Letos se je v Met Gala dogodek aktivno vključil sam Vatikan, ki je organizatorjem odstopil 40 različnih kosov, ki do včeraj še niso nikoli zapustili Svetega sedeža. Med dragocenimi kosi najdemo papeške obleke, tiare in dragocen nakit. Na razstavi so bile prisotne tudi prestižne modne hiše Chanel, Balenciaga, Dolce&Gabbana, Valentino in številne druge, ki so v preteklosti navdih našle v katoliški veri.

Gledano z modne perspektive, je imel tudi tokrat dogodek težavo s tematsko garderobo, ki je edini smisel rdeče preproge. Gostje se morajo obleči skladno s tematiko ali vsaj nakazati, da so razumeli rdečo nit dogodka.

V preteklih letih so številni gostje obupali nad upoštevanjem dress coda, saj se (predvsem) dame ne želijo umakniti iz zone lastnega udobja, kar v prevodu pomeni, da si zvezdnice želijo biti glamurozne in popolne, natanko take, kot so jih oboževalci navajeni. Prav nič ni bilo drugače včeraj, saj smo opazili ogromno kreacij, ki niso imele nobene povezave s tematiko večera, ampak je bil njihov glavni moto večera: lepa obleka na lepi ženski.

Le najbolj pogumne so si drznile narediti korak naprej in se poigrati s konceptom vere v modi.

Rihanna je svojo vlogo gostiteljice odigrala v obleki modne hiše Margiela, na glavi pa je nosila papeško pokrivalo, ustvarjeno izpod rok samega Johna Galliana.

Amal Clooney je prišla (presenetljivo) zadržano oblečena v obleki / hlačah oblikovalca Richarda Quinna, Anna Wintour je bila tradicionalno zvesta Chanelu, Donatella Versace pa se je po rdeči preprogi sprehodila v … Versaceju.

Veliko vznemirjenja je požela Kate Moss v Saint Laurentovi obleki, ki ji je bil končno dovoljen vstop v Združene države Amerike, zaradi povzročenega kokainskega škandala pred desetimi leti.

V nadaljevanju si poglejte nekaj najbolj nepozabnih kreacij:

Gigi Hadid – Versace

Zendaya – Versace

Alicia Vikander – Louis Vuitton

Rooney Mara

Nicki Minaj – Oscar de la Renta

Rita Ora – Prada

Katy Perry – Versace

Emily Ratajkowski – Marc Jacobs

Sarah Jessica Parker – Dolce&Gabbana

Solange – Iris van Herpen

Madonna – Jean Paul Gaultier

Jennifer Lopez- Balmain

Blake Lively – Versace

Lana Del Rey – Gucci

Travis Scott, Kylie Jenner – Alexander Wang

Kim Kardashian – Versace

Scarlett Johansson

Selena Gomez – Coach

Cindy Crawford – Versace

Kate Bosworth – Oscar de la Renta

Emilia Clarke

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam