fbpx

Met Gala 2018: Vse, kar morate vedeti o največjem modnem dogodku leta

Dogodki, Lifestyle, Moda, Novice, slider

Letošnja tema dogodka je ena izmed najbolj spornih do zdaj.

Na tako imenovanih modnih Oscarjih, ki bodo danes zvečer v newyorškem muzeju Metropolitan, se zberejo vsi, ki v modi kaj pomenijo. Tema letošnje Met Gale pa je, po mnenju mnogih, ena izmed najbolj spornih do zdaj.

Lanskoletna tema dogodka je bila navdihnjena z nenavadno modno zasnovo oblikovalke Rei Kawakubo in njeno znamko Comme des Garçons, ki sta jo najbolje »uprizorili« zvezdnici Rihanna in Katy Perry.

Rihanna

Katy Perry

V nadaljevanju lahko izveste, kaj vse morate vedeti o Met Gala 2018.

Kdaj je dogodek?

Kot smo zapisali že na začetku članka, se Met Gala odvija vsaki prvi ponedeljek v maju, torej danes. Zvezdniki se bodo na rdeči preprogi začeli zbirati okoli 19. ure zvečer po newyorškem lokalnem času, kar pomeni okoli 1. ure zjutraj po srednjeevropskem času.

Letošnja tema dogodka

Tema letošnjega dogodka je: Nebeška telesa: Moda in katoliška domišljija. V sklopu dogodka bo na ogled razstava, na kateri bodo predstavljenih okoli 180 modnih del, ki združujejo modo in mojstrovine verske umetnosti.

Do zdaj so sodelovanje že potrdili Dolce&Gabbana, Christopher Kane, Jeremy Scott, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Versace in Valentino. Razstava bo vsebovala 40 oblačil in drugih predmetov, v lasti 15 različnih papežev, ki še nikoli niso zapustili Vatikana.

Kdo so gostiteljice večera?

Letošnje slavnostne gostiteljice so (poleg Anne Wintour) Amal Clooney, Rihanna in Donatella Versace, poleg njih pa lahko na rdeči preprogi pričakujemo številne znane osebnosti, od filmskih do glasbenih zvezd in znanih starlet.

Foto: Getty Images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam