fbpx

Michael Kors svetuje: 5 lepotnih pravil za vsako žensko!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti, Znani

Lepotni videz je za slovitega oblikovalca enako pomemben kot njegove lastne modne kolekcije oblačil ter modnih dodatkov.

Rahlo zagorela polt manekenk v modnih editorialih je eden od zaščitnih znakov slavnega ameriškega oblikovalca Michaela Korsa, ki stavi na luksuz in nas mami s podobami muz, ki vozijo hitre športne avtomobile nekje na morskih obalah Pacifika, se prevažajo z zasebnimi helikopterji, uživajo na jahtah ali pa smučajo v mondenih francoskih Alpah.

Lepotni videz njegovih modelov je za Korsa tako rekoč enako pomemben kot modne kolekcije oblačil ter modnih dodatkov, ki jih pošilja na trg. Kakšna je ‘beauty filozofija’ slovitega modnega oblikovalca? Kot je sam povedal, temelji na načelu 360 stopinj.

Ženska, kot jo vidi Michael Kors: ljubiteljica lagodnega življenja in glamurja

Le kaj naj bi to pomenilo? Michael Kors, znan po tem, da se podjetno loti prav vsakega področja, naj bo to moda ali ličenje (v obeh segmentih je namreč še kako prisoten), je kratek in jedrnat:

“Primerna frizura, make up in parfum, prav vse pripoveduje zgodbo in deluje skupaj v sožitju.”

Tu pa je 5 nadvse uporabnih nasvetov, ki jih kot vselej z veliko natančnostjo podaja znani modni oblikovalec, ki se je po oblačilih in modnih dodatkih spotoma podal še v svet ličenja in ustanovil linijo make-up izdelkov s svojim znamenitim podpisom.

Linija Michael Kors ličil: čudovita embalaža in mikavna vsebina

1. Trije obvezni pomočniki v torbici za ličila

Michael Kors dekle je vedno videti sveže, zato ima v svoji toaletni torbici naslednje tri pripomočke: bronzer, s katerim pričara zdravo zagorelost tudi pozimi, šminko za usta v nevtralni barvi in parfum, ki je ‘podpis’ vsake ženske ter vpliva na njeno razpoloženje. Te tri lepotne izdelke ima ‘Korsovo dekle’ vedno s seboj, ne glede na to, ali gre v službo, v telovadnico ali na sprehod po mestu.

Time to get shopping. #GiveKors #AccessItAll

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

2. Ličila za oči nanesite nenatančno

Kors pravi, da je ‘nekaj posebnega v tem, da je make-up okoli oči rahlo razmazan’. Všeč mu je, če so na obrazu vidni ostanki ličil in da je linija eyelinerja denimo nenatančna.

“Ženskam res ni treba vsake dve uri popravljati ličil. Drage moje, make up nanesite zjutraj in ga do konca dne ne popravljajte več,”

svetuje ta modni guru. Le zakaj ga ne bi upoštevale!

3. Parfum se poda povsod

Korsova ženska je vselej nadišavljena in ni ena od tistih, ki se v naglici poškropijo s prvo dišavo, ki jim pride pod roke, ko hitijo od doma.

“Taka ženska je dovolj pametna, da se zaveda, da je dišava eden najboljših modnih dodatkov, zato se z njim igra. Če gre v telovadnico, nanese dišavo v pregib pod kolenom, ko gre na sestanek ali v nočni klub, pa bo dala vonj na pulzne točke.”

Korsova spogledljivka vsekakor ni sramežljiva. In najbrž ni odveč dodati, da je Michael Kors kajpak naredil tudi dišave s svojim imenom!

4. Minimalizem vs. maksimalizem

Jin in jang pravilo se obnese povsod. To po izkušnjah modnega oblikovalca pomeni naslednje: če močno naličite oči, naj bo ličenje drugih delov obraza diskretno. Če ste se odločile za vpadljivo barvo šminke, naj bo preostanek make-upa nevtralen. Kors pravi, da je vodilo njegove estetike ravnovesje, ki se lahko opazi v vsem, kar počne. Oziroma povedano z njegovimi besedami: lahko si oblečete najbolj ekstravagantne hlače, vendar jih uskladite s preprostim puloverjem. Mimogrede, njegovo kolekcijo za naslednjo jesen in zimo 2018/19 si lahko ogledate tukaj.

5. Zlato ima neverjeten učinek

Strike gold. #GiveKors

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

Ta znani modni oblikovalec je prepričan v moč zlata in meni, da je zlato neke vrste transformator, ki vse stvari spremeni – na boljše.

“Zlato ima velik pomen v vsem, kar delam,”

je povedal Kors, no, v njegovih kolekcijah in pri modnih dodatkih s podpisom MK zlate barve resnično ne moremo zgrešiti. Toda zlato ima svojo vlogo tudi pri lepotičenju, dodaja.

“Izbrani beauty izdelki v kombinaciji z ustreznimi modnimi oblačili lahko veliko naredijo za vašepočutje. Zlato je transformator. Če boste dodale samo kanček zlate barve na svoj obraz, bo ta dobesedno zasijal. Poglejte samo, kako na vaš obraz vplivajo že uhani v barvi zlata in ga spremenijo. Neverjetno! Prav tako sem mnenja, da zlata barva ne sme biti rezervirana samo za zvečer ali za na rdečo preprogo. Obožujem učinek, ki ga ima zlato na vsakega od nas. Zlato je optimistično, zabavno in gmalurozno. Preprosto povedano, vsi so videti dobro v zlati barvi!”

Tako torej meni Michael Kors, za katerega je življenje očitno neskončna zabava in čigar modeli v njegovih reklamah živijo običajni smrtnici nedosegljivo jet-set življenje. Ampak vseeno, velja preizkusiti, zagotovo njegovi nasveti vsebujejo več kot trohico soli.

 

Foto: Popsugar, Instagram, Michael Kors, Fashion Trends, Vanity Rouge


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam