Že dlje časa razmišljate, da bi si privoščili vrhunsko večerjo, ki jo je pripravil mednarodni priznani chef? Ste ljubiteljica dobre hrane, vina in obožujete restavracije z odlično atmosfero? Potem smo za vas našli pravo mesto, kjer boste dobili vse to in še več.
Gastronomsko združenje Chaîne des Rôtisseurs Hrvaška bo namreč z gala večerjo v restavraciji Zinfandel’s obeležilo 100-letnico Hotela Esplanade Zagreb.

Slavnostni dogodek bo potekal v torek 10. junija ob 18:00 in obljublja popolno razvajanje vaših brbončic. Cena večerje je 245 € na osebo, v kar je vključen celoten meni, vinska spremljava, kava in čaj.
Obeta se vam nepozaben večer, saj posebej za to priložnost v Zagreb prihaja James Knappett, priznani chef londonske restavracije Kitchen Table, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama.

Chef Knappett in njegova ekipa bodo sodelovali z chefico hotela Esplanade Ano Grgić Tomić, ki že dolga leta ustvarja gurmansko zgodbo hotela, in njenimi sous chefi. Skupaj bodo tako ustvarili pravo kulinarično poezijo.

Njihov meni bo imel osem hodov in vsak obljublja posebno gurmansko doživetje, pripravljeno na edinstven in inovativen način.
MENU
Chef James Knappett
Ostrige
japonski peteršilj, ostriga, kislica, jalapeño
Piščanec
rožmarin, mascarpone, slanina
Jakobova pokrovača
kaviar, krema, oreh, lešniki
Jastog
kari, mango, arašidi, koriander, jajce
Testenine
agnolotti, kozji sir, grah, meta, čebula, tartufi
Jagnjetina
šparglji, črni česen, ovčji jogurt, čemaž
Jagoda
bezeg, črni poper, meringa
Canelé
pomaranča



Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji vrhunskega vina, saj bo meni imel tudi bogato vinsko spremljavo. Gostje se bodo najprej sprostili ob penini Jagunić, meni pa bo potekal ob spremljavi vrhunskih hrvaških vinarskih hiš: Jagunić, Stina, Braje, Markus, Benvenuti, Matošević, Krauthaker in vina Knebu iz Tomislavgrada.

Vsa vina je izbral priznani sommelier Mario Bednjanac, glavni sommelier restavracije Gymkhana iz Londona (2 Michelinovi zvezdici).

Kdo je chef James Knappett?
James Knappett velja za enega najbolj navdihujočih kuharjev današnjega časa. Je soustanovitelj in vodja londonske restavracije Kitchen Table**, njegova kariera pa vključuje sodelovanja z največjimi kuharskimi legendami, kot so Ferran Adrià (elBulli), René Redzepi (Noma) in Thomas Keller (Per Se) – imena, ki so zaznamovala sodobno svetovno kulinariko.

Njegovi kulinarični začetki so skoraj filmski. Čeprav je odrasel v družini, ki je vodila pub, je kot deček sanjal, da bi postal policist. Vse se je obrnilo na glavo, ko je med prakso v srednji šoli pristal v hotelski kuhinji – in takoj vedel, da je kuhanje njegovo poslanstvo.
Po ogledu dokumentarca Boiling Point z Gordonom Ramsayjem ga je navdušenje nad kuharskim mojstrom pripeljalo do prve zaposlitve v restavraciji Restaurant Gordon Ramsay.
Nadaljnje znanje je pridobival v Cornwallu pod okriljem Ricka Steina, mojstra za ribe in morske jedi.
Danes je Knappett znan tudi kot mentor številnim mladim kuharjem in zagovornik trajnostnega pristopa h kulinariki. Kuhanje vidi kot umetnost, a obenem kot nekaj povsem naravnega.

O združenju Chaîne des Rôtisseurs Hrvaška
Združenje je del mednarodne kulinarične skupnosti s sedežem v Parizu in na Hrvaškem deluje od leta 2018. Njegovo poslanstvo je ohranjanje in promocija kulinarične odličnosti ter uživanja v gastronomiji na najvišji ravni.
Člani združenja so priznani kuharji, vinarji, sommelierji in predani ljubitelji kulinarike. Več o njih najdete na sledeči povezavi: www.chaine.hr.

