fbpx

Michelle Pfeiffer: zakaj se je po dolgem premoru končno vrnila v svet filma?

Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Poleg tega pa še o vlogi, zaradi katere je jokala vsako noč in o zanimivih igrah usode.

Ena od najlepših igralk 20. stoletja se že nekaj let ni pojavljala v javnosti in prav tako ne na filmskih setih. Natančneje od leta 2013., ko je z Robertom De Nirom igrala v filmu The Family, naslov tega so za potrebe predvajanja v Sloveniji prevedli v ‘Malavita’. Za premor je bila odločilna igralkina želja, da se posveti družini.

Premora je konec in kmalu bomo Pfeifferjevo lahko gledali v nekaj filmih in TV serijah. 58-letna igralka bo med drugim nastopila v filmu režiserja Darrena Aronfskyja z naslovom ‘Mother’, v intervjuju pa je razkrila tudi nekaj zanimivosti o svoji igralski karieri in o vlogah, ki so njeno pot odločilno zaznamovale.

“Ker nisem imela nobene formalne izobrazbe kot igralka, nisem se recimo šolala na slovitem Juilliardu, ampak sem se igralske obrti učila sproti, sem imela vedno občutek, da bo nekdo za mojim hrbtom zavpil: “Glej jo no, prevrantko in vsiljivko!” je med drugim v tem iskrenem pogovoru povedala nekoč za celo generacijo moških usodna blondinka.

Michelle se je v kolektivni spomin vtisnila predvsem s filmom Brazgotinec (The Scarface), ki ga je posnela leta 1983. Da mora prav Michelle odigrati Elviro Hancock v tem gangsterskem filmu, so dosegli producenti filma, režiser Brian De Palma je namreč Michelle na kastingu zavrnil, potem ko si je ogledal njen prvi večji film Briljantina 2.

O tej izkušnji je povedala: “Bila sem zelo prestrašena. Snemali smo 6 mesecev, z Mary Elizabeth Mastrantonio pa sva bili edini ženski na tem setu. Videti je bilo kot moški klub, fantje pa so se že skoraj preveč vživeli v svoje vloge in atmosfero filma. Al Pacino, ki je igral Tonyja Montano, je bil do mojega lika v filmu izrazito negativno nastrojen, svojo vlogo je odigral kar preveč prepričljivo in tako sem veliko noči s snemanja odhajala spat v solzah.”

Vseeno ji je uspelo ustvariti nepozabno vlogo, to pa zato, pravi igralka, ker ima zelo močno voljo že od mladih nog. “Sem taka oseba, da bom preživela vse, to je v moji naravi. Mogoče se zdim krhka, a me v resnici ne morete kar tako vreči iz sedla.”

Na vprašanje, zakaj je tako dolgo nismo videli, je povedala, da igranje obožuje, vendar zanjo preprosto ni bilo nobene zanimive vloge vsa ta leta. “Veliko srečnejša in bolj izpolnjena sem, ko delam, snemam. A pomembno mi je tudi to, koliko časa zaradi tega preživim stran od svoje družine. Vem, izbirčna sem. Morda me je tudi zato javnost že kar malo pozabila.”

Michelle se je po vlogi v Brazgotincu dokazala še v filmih Nevarna razmerja, Batmanova vrnitev (kjer je nastopila v vlogi Catwoman), Čas nedolžnosti, Tistega čarobnega dne, Najina zgodba, Potopljene sence in še v nekaterih drugih. Kmalu jo bomo lahko videli v filmu, ki ga snema televizijska mreža HBO z naslovom ‘The Wizard Of Lies’, potem v že omenjenem filmu ‘Mother’, kjer bo igrala z Jennifer Lawrence, pa tudi v novi priredbi filma Umor na Orient Expressu, kjer si bo platno delila z Johnnyjem Deppom, Penelope Cruz in Daisy Ridley.

Michelle je odkrila še eno zanimivost glede nje in igralke Annette Bening. “Jaz bi morala igrati v filmu Bugsy, ki so ga posneli leta 1991, vendar sem zaradi prenatrpanega urnika padla iz igre in na moje mesto je prišla Annette, ki je na tem snemanju spoznala kasnejšega moža Warrena Beattyja. Leto kasneje pa bi morala ona igrati v Batmanovi vrnitvi, a je bila preveč zasedena, zato sem vskočila jaz. Tako sva se po nekem čudnem naključju ali igri usode druga drugi oddolžili.”

Ali bo kakšna od novih vlog igralki končno prinesla oskarja, za katerega je bila sicer do zdaj že trikrat nominirana? Mi vsekakor držimo pesti zanjo.

 

Foto: Promiflash, IMDB, WordPress, Reddit, Vanity Fair, CNN


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam