fbpx

Mike Vale: Moj največji največji uspeh v življenju je, da lahko počnem in živim od tega kar obožujem

Intervju, Lifestyle, slider

“Glede mode in oblačenja je šefica moja zaročenka Jasna, ker točno ve kaj mi pristaja.”

Mike Vale je na svetovnem področju elektronske glasbe že uveljavno ime. S svojo profesionalnostjo in ljubeznijo do dela pooseblja vse, kar je danes sinonim za uspešnega DJ-ja velikega kova. Sproščeni Mariborčan pa v teh zimskih dneh ne počiva. Ravno nasprotno; skupaj z Rogerjem Sanchezom že pripravlja nov komad, za katerega smo prepričani da bo poletni hit. Z nogami trdno na tleh pa znova napada najvišje mesto na priznani Beatportovi lestvici. Takrat ko ne potuje in ne preživlja časa v svojem studiu, mu družbo dela njegova zaročenka Jasna, ki ima tudi glavno besedo pri njegovem zunanjem videzu. Vale, tako kot ga kličejo prijatelji, pa je tudi ambasador modne znamke Diesel in ljubitelj tattoojev.

MV-5

 Kaj bi bil, če ne bi bil DJ?

To je zame najtežje vprašanje, saj je produciranje glasbe moja največja strast. Če tega ne bi moral početi, bi verjetno še vedno delal v družinskem podjetju.

 Glede na to, da si na glasbenem področju aktiven že 16 let, kaj si šteješ za svoj največji uspeh?

Življensko gledano je zame največji uspeh to, da lahko počnem in živim od tega kar obožujem. Tako mi nikoli ni težko iti v službo in se odreči drugim stvarem za dosego svojih ciljev. Glasbeno gledano pa vsa moja prva mesta na lestvicah in sodelovanje z največjimi imeni v svetu elektronske glasbe.

MV-2

Znan si po tem, da zelo veliko delaš in da ogromno časa preživiš v svojem studiu. Kakšne projekte tokrat pripravljaš?

Trenutno sem najbolj okupiran  s projektom, ki ga ustvarjam skupaj z grammyjevcem Roger Sanchezom, saj bova skupaj izdala dva nova komada, za enega izmed teh bo posnet tudi video spot, saj z ekipo menimo, da bo poletni hit.

 Kje dobiš ideje za svojo glasbo in koliko si sploh lahko v koraku s časom pri elektronski glasbi? Ti postavljaš trende?

O glasbi razmišljam ves čas. Inspiracijo za produciranje glasbe dobivam vsepovsod, ko hodim, potujem, gledam televizijo, se pogovarjam, sem v naravi,…v glavnem jaz vidim pri vsaki stvari zvok, ki lahko postane del mojega komada. Spremljam delo drugih producentov, vendar se s  trendi v elektronski glasbi ne obremenjujem in nekako sledim svojim občutkom, ostajam zvest sam sebi in sem neobremenjen s tem kaj počnejo ostali. Je  pa pri meni zelo pomembno, da sem v zasebnem življenju srečen in da je dnevno počutje dobro, da lahko bolje ustvarjam.

 MV-4

Sigurno imaš postavljene osebne cilje oziroma sanje? Ali pa si jih že dosegel?

Kar nekaj svojih kratkoročih ciljev, sem že uresničil, absulutno pa ostaja še veliko ciljev, ki si jih želim doseči. Nekaj izmed teh ciljev je ustvarit še bolj prepoznaven brand Mike Vale, izdati album, se ponovno zavihteti na 1.mesto Beatport lestvice, imeti minimalno 8 nastopov na mesec in tudi v prihodnje sodelovati s tako velikimi imeni kot je Roger Sanchez.

Glede na to, da veliko potuješ in delaš tudi čez lužo, kako tvojo glasbo “poslušajo” na različnih koncih sveta? Ali obstaja klub oziroma mesto, kamor se še posebaj rad vračaš?

Na primer v Evropi smo glasbeno veliko bolj razgledani kot Američani in točno vemo,  kaj gremo poslušat in kaj lahko od izvajalca pričakujemo. med tem ko je v Ameriki bolj pomemben show kot glasba, ampak se z leti tudi to počasi spreminja.  V Sloveiji je scena dobra glede na to, da smo tako majhni in nimamo ravno veliko klubov, ki bi si lahko sploh privoščili investirati v redno bookiranje dobrih djev, saj to nikakor ni poceni, ljudje pa v Sloveniji niso pripravljeni plačevati vstopnine, ki bi lahko pokrila te stroške organizatorju. Ne morem izpostaviti kraja za katerega bi lahko trdil, da se tja najraje vračam. Zame je vsak klub nekaj posebnega in se poskušam prilagodit ljudem, ki so tja prišli zaradi mene in jim dati to kar si od mene želijo- dobro glasbo in zabavo.

Kje se vidiš čez 20 let in kako misliš, da se bo spremenil tvoj zunanji izgled?

Čez 20 let bom verjetno plešast haha. Še vedno bom povezan z glasbo in upam, da bom pri 50-ih letih še vedno aktiven v klubih in da bodo ljudje še vedno uživali ob moji glasbi. Rad bi veliko potoval in užival življenje.

Kako bi opisal svoj stil oblačenja? Kaj ti moda sploh kaj pomeni?

Moj stil oblačenja je sproščen, vsebuje veliko črne in sive barve. Veliko DJ-ev je ves čas oblečeno v črno barvo, ne vem zakaj, ampak tudi jaz se v črni barvi najbolje počutim. Spremljam modne trende in jih prilagodim svojemu stilu. Pri nakupih pa mi pomaga moja ljubezen Jasna, saj popolnoma zaupam njenemu občutku za modo. Moj najljubši kos nakita pa je ura, ki mi jo je pred leti podarila prav Jasna in pa sončna očala.

vale-jasna

Mike Vale z zaročenko Jasno.

Si tudi ambasador priznane modne znamke Diesel? Kaj so tvoje značilnosti, tako osebnostne kot tudi fizične, da so te izbrali?

Z Dieslom sedaj sodelujem že nekaj časa in morem priznati, da sem bil počaščen, da so v meni videli osebo, ki je primerna za njihovega ambasadorja. Njihov stil oblikovanja oblačil mi zelo ustreza in nekako paše k mojemu načinu življenja in temu kar jaz sem. Sproščeno, drugačno, drzno, modno in kvaliteno. Ko smo se prvič dobili s predstavniki Diesla, smo se takoj ujeli, jaz sem se poistovetil z njihovim konceptom, oni pa z mojim razmišljanjem in v meni so videli pravo osebo za njhov brand. Predstavnik Diesla iz Dunaja je tudi velik oboževalec elektronske glasbe, tako da ga je prepričala tudi moja glasba.

 RadanMocicPhotography_MikeVale_6_1200pix

Brez katere stvari nikoli ne zapustiš doma (razen telefona, ker to vsi delamo 😉 )?

Če ne smem izbrati telefona, pol pa druga stvar polnilec za telefon haha. Drugače pa zagotovo denarnica, sončna očala in ključi, kmalu pa bo to poročni prstan, brez katerega zagotov ne bom odšel od doma.

Si kdaj eksperimentiral z izgledom (pobarval lase, nosil uhan itd.)?

Nikoli nisem pretirano eksperimentiral, razen s tattoo-ji. Potetovirano imam celo levo roko, hrbet, dva tattooja na desni roki in desno nogo. Nekako so tattooji moj modni dodatek in vsi predstavljajo neko mojo osebno zgodbo. Na levi roki je tattoo, ki je sestavljen iz vintage gramofona, aksete na kateri piše “beautiful memories”, besede “family”, na podlahti pa je velik napis “good life”, ki me vsakodnevno opominja na to, da je življenje lepo. Ravno zdaj pa že zbiram ideje in ustvarjam svoj novi tattoo, ki bo prekril mojo nogo do kolena.

 image1

Ali imaš kakšen kos oblačila oziroma navado, ki tvojo zaročenko “spravlja ob živce”? Glede na to, da njej posvetiš ves čas izven studia ali ti ona svetuje tudi pri oblačenju?

Glede mode in oblačenja je ona šefica, ker točno ve kaj mi pristaja. Seveda upošteva moje želje in tako skupaj vedno doseževa to kar si želim. Bolj kot z izbiro oblačil jo razjezim z drugimi stvarmi haha.

Koliko časa porabiš zjutraj pred ogledalom?

Pred ogledalom ne ravno veliko. Si pa občasno vzamem malo več časa za namakanje v banji, kjer odmislim vse stvari in se sprostim.

 MV-7_matteblack_logo

Katere stvari ne bi nikoli rad videl na svoji ženski? Kaj se ti zdi res nesprejemljivo pri ženskem izgledu?

Z eno besedo: BALERINKE. Zame je to največji ženski modni kiks 🙂

Foto: Radan Močič, zasebni arhiv

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam