fbpx

Mikropigmentacija

Lepota, Novice

Mikropigmentacija je ena od estetskih metod, namenjena popravkom, urejanju in polepšanju na pol-trajni način posebnih pomanjkljivo

Kaj je mikropigmentacija?

Mikropigmentacija je ena od estetskih metod, namenjena popravkom, urejanju in polepšanju na pol-trajni način posebnih pomanjkljivosti ali nepravilnosti na obrazu (ustnice, obrvi, veke…), z vnašanjem pigmenta v dermis.

Glede na to, da je to storitev, kjer se uporabljajo igle in pigmenti vnašajo v kožo, obstajajo zakoni, ki urejajo vse, kar je povezano s pojmom mikropigmentacija na vseh institutivnih nivojih, od »Council of Europe “(Evropski svet), z “Ministerial Committee” (Odbor ministrov), (ResAP82003) 2) in vse do lokalnih oblasti.

Koliko časa je obstojna?

Odvisno od tipa kože, uporabljenih tehnik obdelanega področja in uporabljenih pigmentov. Rezultati trajajo od 6 – 18 mesecev. Priporočljivo je opraviti pregled po 12 mesecih, na katerem se preveri stanje Goldeneye mikropigmentacije in se določijo morebitne spremembe in dopolnitve.

Ali mikropigmentacija zahteva posebno vzdrževanje?

Ne. Potrebni pa so previdnostni ukrepi pri posebnih posegih:

  • med laserskim zdravljenjem je potrebno površino, na kateri smo naredili Goldeneye mikropigmentacijo primerno zaščititi, še posebej nad zgornjo ustnico, ker lahko barva pod vplivom laserja spremeni odtenek
  • med kozmetičnim posegom z glikolno ali kakšno drugo sadno kislino je potrebno površino, kjer se je izvajal poseg Goldeneye mikropigmentacije ustrezno zaščititi.
  • približno 3 tedne po opravljenem posegu Goldeneye mikropigmentacije, je potrebno kožo zaščititi s kremo z visokim zaščitnim faktorjem
  • za optimalen izgled Goldeneye mikropigmentacije priporočamo pregled oz. osvežitev barve na vsakih 12 mesecev

Kako se odstrani?

Za izločanje pigmenta iz kože poskrbi naš imunski sistem. Če stranka ne obnovi ali poudari obstoječega Goldeneye permanentnega make up-a, bo le ta postopoma bledel, kar lahko traja od 2 do 5 let.

V primeru, da bi želeli popolno odstranitev pigmenta, je to mogoče doseči s posebnimi laserji za katere smo pri nas specializirani.

Ljubinka3
Ali je postopek mikropigmentacije boleč?

Bolečina je odvisna od občutljivosti posameznika. V povprečju pa ljudje postopek ne opisujejo kot zelo boleč. Goldeneye mikropigmentacija je poseg kjer se pigment vnaša v kožo. Kljub vsemu je tretma zelo sprejemljiv in dokazano je, da je neprijeten občutek precej manjši od predvidevanega.

Ali s postopkom poslabšamo obstoječi videz?

Goldeneye mikropigmentacija lahko obstoječi videz samo izboljša.

Najprej se stranki na obrazu izriše testni make up. ki predstavlja končni izdelek in ga stranka potrdi. Naredi se fotografija pred njo in po testnem make up-u, ter pred in po samem tretmaju. Testni make up na fotografiji in končni izdelek morata biti enaka.

Ali okolica opazi, da je bil na mojem obrazu opravljen poseg?

Ne, Goldeneye mikropigmentcija je zelo prefinjen poseg. Rezultat je lahko popolnoma naraven, seveda pa na željo stranke lahko dosežemo tudi drastične spremembe.

Kakšna so tveganja pri posegu Goldeneye mikropigmentacije?

Na prvem srečanju se stranko povpraša o morebitnih kontraindikacijskih boleznih, če le- teh stranka nima, nevarnosti za alergijsko reakcijo ni. V kolikor stranka upošteva nasvete pigmentista glede nege in higiene pred in po končanem tretmaju, zdravstvenih tveganj ni.

 Postopek mikropigmentacije izvajajo v salonu Shape v Ljubljani,  informacije na telefonski številki 070 837 378.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam