Morda ste že poskusili pavlovo kupo z jagodami, ki jo odlikuje njena kremna tekstura z delčki jagod in meringo. S pravo mero sladkobe in okusno aromo jagod je to prav zagotovo sladica, ki jo boste naročili znova in znova.
Če radi pripravljate sladice, smo za vas našli recept, ki bo v vaš dom prinesel čarovnijo pavlove kupe na malce drugačen način.

Sestavine:
Za testo:
- 200 g sladkorja
- 2 žlici zgoščevalca
- 4 beljaki
- ščepec soli
- pol čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 1 čajna žlička kisa
Za kremo:
- 100 g jagod
- 240 ml stepene smetane
- 30 g sladkorja v prahu
- Nekaj jagod za okras

Priprava:
Testo:
- Za začetek pečico segrejte na 170 stopinj.
- V veliki skledi stepite beljake, da postanejo penasti, dodajte sol in na kratko stepite pri srednji hitrosti. Nato po eno žlico naenkrat dodajte sladkor in zgoščevalec, ki ste ju predhodno zmešali v ločeni skledi. Medtem ko dodajate mešanico sladkorja in zgoščevalca, stepite pri srednji hitrosti.
- Ko porabite ves sladkor in zgoščevalec, povečajte hitrost, dokler se iz beljakov, ko metlico mešalnika povlečete navzgor, ne naredijo trdi vrhovi. Takrat veste, da ima sneg popolno gostoto oziroma teksturo.
- Dodajte vaniljev ekstrakt in kis ter beljake stepite le na kratko, dokler se vse ne združi, kar bo trajalo nekaj sekund, zato pazite, da snega iz beljakov ne premešate, da se ne sesede.
- Iz nastalega snega na pekaču, obloženem s papirjem za peko, s pomočjo slaščičarske vrečke oblikujte osem gnezdom podobnih kupčkov in jih postavite v pečico, vendar temperaturo pečice zmanjšajte na 150 stopinj.
- Pecite 30 minut, nato izklopite pečico in odprite vrata pečice do polovice, da se skorjice še malo posušijo. Pustite jih tako približno eno uro, da se popolnoma ohladijo.
Krema:
Jagodno kremo pripravite tako, da jagode narežete na manjše koščke, jih potresete s sladkorjem v prahu in jih dodate k predhodno stepeni smetani. Če se vam zdijo jagode dovolj sladke, lahko sladkor izpustite.
Sestavljanje tortic:
Ko se skorje dovolj ohladijo, jih napolnite z jagodno kremo. Vse skupaj dodatno okrasite z jagodami, ki ste jih narezali na kocke, za malo zelenja pa lahko dodate tudi drugo jagodičevje ali metine liste.

