Misija opravljena: ženska zamenjala lasnico za hišo

17. december 2021

Misija opravljena: ženska zamenjala lasnico za hišo

17. december 2021

Številni so spremljali Demi Skipper, ki je maja 2020 začela lasnico menjati za najrazličnejše stvari – dokler ni prišla do hiše.

Demi Skipper se je lani odločila, da bo prišla do hiše le z izmenjavo predmetov. Navdahnil jo je Kyle MacDonald, ki ga številni imenujejo tudi “tip z rdečo sponko za papir”, ki je leta 2006 opravil 14 blagovnih menjav, da je prišel od sponke za papir do hiše. 

Demi si je zadala podobno nalogo, pri čemer je uporabila lasnico, in si pred začetkom postavila nekaj pravil: ničesar ne bo kupila, ne sme uporabiti denarja in ne sme delati menjav z ljudmi, ki jih pozna. Poleg redne službe je veliko časa preživela na Facebook Marketplacu, Craigslistu in eBayju. Njena prva pridobitev so bili novi uhani od ženske, ki se je odločila sodelovati v izzivu. Demi pravi, da jo je pri vsem skupaj najbolj presenetilo to, da so bili ljudje pripravljeni sodelovati. 

Uhane je nato zamenjala za štiri kozarce za margarite, te pa za sesalec. Naslednja pridobitev je bila snowboard in nato Apple TV. Slednji je bil enostaven za menjavo, saj je šlo za prvi predmet višje blagovne znamke. Sledil je set slušalk, nato pa stari Apple MacBook. Takrat je njen projekt dobil več sledilcev. 

Demi je opravila 28 menjav, toda pri tem ni šlo brez zapletov. Na neki točki je namreč osem tisoč vreden avto Mini Cooper zamenjala za ogrlico, ki je bila prvotno res vredna dvajset tisoč dolarjev, toda je močno izgubila na ceni in bila v resnici vredna le še dva tisoč evrov. To je proces menjave precej upočasnilo, toda na koncu je le prišla do hiše.

Ena od menjav, za katero so njeni sledilci menili, da bo povsem nemogoča, je bila pridobitev Chipotle celebrity kartice, s katero si lahko privoščiš zastonj hrano v restavracijah Chipotle in catering za večerjo s petdesetimi ljudmi. Kartica je vredna dvajset tisoč ameriških dolarjev (približno 17.700 evrov) in številni so menili, da ne bo našla človeka, ki bi si tako močno želel to kartico, da bi jo zamenjal z nečem podobne vrednosti. Toda našla je žensko, ki ji je v zameno podarila bivalno prikolico, to pa za hišo z dvema spalnicama, kuhinjo, dnevno sobo in kopalnico. 

Skupaj z možem sta se iz najetega stanovanja v San Franciscu preselila v hišo v Tennesseeju, do katere je Demi prišla zgolj z menjavami (plačala je poštnino za predmete, ki jih je menjala na daljavo). Pravi, da je v tem letu in pol postala oseba, za katero si nikoli ni mislila, da bo. Prišla je do hiše in do petih milijonov sledilcev na TikToku. 

Po zelo napornem izzivu se je odločila, da bo začela spet na začetku, in naslednjo hišo podarila nekomu, ki jo potrebuje. “Jaz sem druga oseba po vrsti, ki je opravila menjavo enkrat. Toda želim postati prva oseba, ki menjavo opravi dvakrat,” pravi Demi.

Style. Več novic