
Zakaj ne bi v kuhinji enkrat malo kršili pravila? Ne upoštevali navodil do zadnje pike in ne sledili receptom črko po črki. Letošnje praznike ustvarjajte po svoje. Klasične mešanice Dolcela, ki jih že dobro poznamo in jim zaupamo, smo premešali med seboj ter ustvarili nove sladice za obliznit prste.
Zakaj ne bi v kuhinji enkrat malo kršili pravila? Ne upoštevali navodil do zadnje pike in ne sledili receptom črko po črki. Letošnje praznike ustvarjajte po svoje. Klasične mešanice Dolcela, ki jih že dobro poznamo in jim zaupamo, smo premešali med seboj ter ustvarili nove sladice za obliznit prste.
Malo tega, ščepec tistega, drzno kombiniranje okusov in tekstur. Naj vas vodi domišljija in nastale bodo sladice, ki presenetijo, razvajajo in navdušijo. Naj bo letošnji božič v znamenju mix & match ustvarjalnosti, Dolcela pa bo bo poskrbela, da vam bodo vse sladice uspele kot ste si zadali.
Za začetek spoznajte vse Dolcela izdelke: najbolj popularne so klasične mešanice za klasične sladice kot so tiramisu, muffini, panna cotta in krema za kremne rezine, slovenska klasika. Za ustvarjanje novih sladic jih poparčkajte z drugimi njihovimi mešanicami in izdelki kot so pudingi najrazličnejših okusov, šlag kremo ter prelivi za torte.
Sestavine: 1,2 l mleka, 80 g sladkorja, 1 čajna žlička naribane pomarančne lupinice, 2 Dolcela Vaniljev sladkor, 250 g riža Zlato polje Arborio, 100 g lešnikov, 50 g masla. Nadev: 750 ml mleka, 2 Dolcela puding nougat premium, 4-5 žlic sladkorja, 1-2 žlici ruma, 50 ml pomarančnega soka, 100 g lešnikov
Postopek: Sladkor z naribano pomarančno lupinico na majhnem ognju prepražite toliko časa, da se obarva svetlo rumeno. Zalijte s pol litra mleka in kuhajte toliko časa, da se sladkor raztopi, vmešajte preostalo mleko. Ko zavre, dodajte riž in vanilijev sladkor ter kuhajte 15-20 minut. Lešnike pražite v ponvi brez maščobe in grobo sesekljate ter dodajte kuhanemu rižu. Zmes z rižem malo ohladite, dodajte maslo in premešajte, nato razporedite v pomaščen model. Dolcela prašek za puding pripravite po receptu na embalaži. Dodajte pomarančni sok, rum in pražene, grobo sesekljane lešnike. Puding ohladite, ga vlijte na riževo osnovo in prelijte s stopljeno čokolado.
Sestavine: Dolcela mešanica za Lava muffine (ali klasične muffine), 450 g borovničeve marmelade, pest svežih borovnic, 3 žlice borovničevega soka, Dolcela šlag krema z okusom vanilje, 250 g mascarpone sira, 2 dl mleka
Postopek: maso za testo pripravite po postopku navedeni na embalaži izbrane Dolcela mešanice. Maso zlijte v pomaščen tortni model, specite in ga ohladite. Pokapajte testo z borovničevim sokom ter premažite na debelo z borovničevo marmelado. V visoko posodo vlijte 2 dl hladnega mleka. Dodajte vsebino Dolcela mešanice za šlag kremo in mešajte z mešalnikom 4–6 minut. Šlag kremo zmešajte z mascarpone sirom in po želj dodatno sladkajte. Zmes nanesite na marmeladno plast ter jo okrasite s svežimi borovnicami. Postavite v hladilnik, da se dobro strdi.
Sestavine: podlaga: mešanica Dolcela za muffine. Pomarančni žele:
250 ml pomarančnega soka, 2 pomaranče (brez membrane), 1 žlica medu, 1 Dolcela želatina. Smetana: 1 Dolcela Puding krema, 1 vaniljev sladkor Dolcela Bourbon. Glazura: 1 Dolcela Mleta želatina, 150 g bele čokolade, 100 g kondenziranega mleka, 150 g glukoze, 150 g sladkorja
Postopek: osnovo pripravite po navodili za muffine in biskvit namočite z nekaj žlicami pomarančnega soka. Pomaranče olupite in odstranite membrano. Želatino zmešajte s 5 žlicami vode in pustite 10 minut. Sok segrejte do vrenja in vmešajte želatino, dodajte med in premešajte. Mešanico s smetano in vanilijevim sladkorjem dodajte v 500 ml vode in mešajte 5 minut. Na biskvit položite pomaranče in vlijte 1/4 kreme. Na kremo na sredino dodajte žele, nato preostalo kremo in vse skupaj postavite v zamrzovalnik. Za glazuro želatino zmešajte s 5 žlicami hladne vode in pustite, da nabrekne. V skledo dajte belo čokolado, kondenzirano mleko in želatino. Glukozo, sladkor in 75 ml vode zavrite ter prelijte s prvo zmesjo. Premešajte s paličnim mešalnikom in ohladite na 37°C. Torto vzamite iz modela in prelijte z glazuro.
Izbrali smo tri torte, s katerimi boste navdušili te praznike in niso najbolj značilne sladice, ki jih običajno pripravljamo. Z Dolcela mešanicami in praški lahko ustvarjate praktično karkoli. Mešanice za muffine, lava muffine ter brownije naj vam služijo kot podlage ali baze sladic (tudi cake popse ter `ježke`), krema za kremne rezine ter šlag kreme združite s sadjem ali čokolado, nadgradite panna cotto s sladko smetano ali prelivom za torte. Ustvarite sladico, ki predstavlja vas, vaše trenutno počutje in navdih. Za okus bo poskrbela Dolcela, za kreativnost ter dekoracijo pa vi!