fbpx

Močne ženske so zelo osamljene in ta kampanja to dokazuje!

Lifestyle, Novice, Prva stran

Ženska ženski ni volk!

Britanska edicija revije Elle je v okviru svoje feministične pobude #MoreWomen (več žensk) posnela zanimivo kampanjo, osredotočeno na stereotip, ki obdaja močne svetovno poznane ženske in svetovne voditeljice.

“Zgodba kampanje se vrti okoli tega, da ženske na visokih položajih nenehno podpirajo druga drugo in kako se tak vzorec vedenja zanika. Še vedno obstaja mit, da ženske delajo vse, da bi druga drugi škodile,” pravijo pri Elle.

elle-magazine-morewomen-campaign-photoshop-men-out-designboom-05

66

4

Z drugimi besedami, kampanja je želela pokazati, da ženska ženski ni volk, in kako uspešne ženske v resnici podpirajo druga drugo, in ne delajo ničesar, da bi se ogrožale. Kampanja je dejansko sestavljena iz serij obdelanih fotografij, ki kažejo, kako bi pomembni trenutki v politiki bili videti brez moških. Kažejo, da so močne ženske pravzaprav volkovi samotarji in da so najbolj pogosto osamljene.

Oglejte si, kako je to videti.

Znana revija upa, da bo ta kampanja povečala prepoznavnost težave in spodbudila države, da se bo kvota neenakosti med ženskami in moškimi na vodilnih položajih popravila.

Foto: Elle UK


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam