fbpx

Modna aristokracija: 8 najboljše oblečenih prvih dam

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Kaj jim je še skupnega poleg bodisi plemske krvi (mnoge so si jo ‘primožile’) bodisi najvišjih državnih časti, ki jim pripadajo?

Odgovor na vprašanje iz uvoda je kajpak – odličen modni slog! Ko gre za visoko politiko in srečanja na vrhu, so državniki (večinoma še vedno pretežno moški) glavni predmet zanimanja medijev in protokolarnih fotografiranj. No, tudi njihove soproge, torej uradno prve dame, niso nič slabše pri taktikah, kako se postaviti v ospredje z zanimivo toaleto in nakitom ter gracioznim obnašanjem.

Nekatere celo slovijo po lastnih angažmajih v svetu politike, drugi blestijo na področju humanitarnega dela ali pa so podpornice kulturnih dogodkov. Poleg najbolj razvpitih Melanie Trump in Kate Middleton, ki slovita po brezhibnih stylingih, je tu še 6 prvih dam s Kitajske, iz Francije, ZDA in Velike Britanije ter iz Monaka in Butana, ki jih morate nujno spoznati, saj je njihov slog oblačenja prav tako brezhiben.

Dress-code oziroma pravila oblačenja so kajpak uradno predpisana in pri ženskah zahtevajo elegantno opravo, urejeno in klasično damsko oblačenje, kljub temu pa nekaterim damam celo ob strogih pravilih uspe kdaj pa kdaj pokazati nekaj lastne kreativnosti, ki jo modni kritiki vedno tako navdušeno pozdravljajo. Oglejmo si torej prve dame, ki slovijo po dobrih modnih kombinacijah.

1. Peng Liyuan, prva dama Kitajske

2. Melania Trump, prva dama ZDA

3. Kate Middleton, vojvodinja cambriška

4. Michelle Obama, nekdanja prva dama ZDA

5. Carla Bruni Sarkozy, nekdanja prva dama Francije

6. Samantha Cameron, soproga nekdanjega premierja Velike Britanije

7. Charlene Lynette Wittstock, monaška princesa

8. Kraljica Jetsun Pema iz Butana

Katera vam je po svojem slogu najbližje oziroma všeč? Gotovo ste izbrale svojo favoritko, ki bi jo želele tudi same posnemati, kajne?

 

Foto: South China Morning Post, IBTimes, The Cut, Parade, E! Online, Zimbio


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam