fbpx

Modna hiša Celine je po 50 letih predstavila svojo novo linijo parfumov

Lepota

Celine je svoj prvi parfum Vent Fou predstavil leta 1964.

Vse do zdaj, dokler na čelo francoske modne hiše Celine, ni prišel Hedi Slimane, ta ni predstavila nove linije parfumov. Kolekcijo Celine Haute Parfumerie sestavlja 11 dišav, ki jih je razvil sam Slimane in predstavlja trenutke, kraje in ljudi, ki so mu pri srcu.

V dišavah so uporabili klasične note francoskih parfumerij iz šestdesetih in sedemdesetih let, to so mah, iris, vrtnica in chypre. V sporočilu za javnost so povedali tudi, da namenoma ne delajo razlikovanj med klasičnimi ženskimi in moškimi notami. Stekleničke, minimalistične oblike, spominja na Arte Deco in umetnost pihanja francoskega stekla, zahvaljujoč dolgim, močnim črtam in lakiranemu črnemu pokrovčku.

Velika poteza znamke, ki za razliko od svojih tekmecev še ni stopila v lepotni svet, s komercialnega vidika pa odličen korak. Veliko je namreč potrošnikov, ki hrepenijo po visoki modi, pa si najnovejše Celine torbice ne morejo privoščiti. Na ta način bodo lahko prišli do kapljice haute couture dišave. Glede na to, da industrija dišav cveti, je ocenjeno, da bila do leta 2024 ta linija vredna kar 72,3 milijarde dolarjev (60 milijard funtov).

Foto: Celine


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam