fbpx

Modna ikona Ines de la Fressange: Prezrite modo in trende – to je najboljši način za razvoj lastnega sloga!

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Utelešenje francoskega šika.

 

Od legendarne francoske modne ikone smo se naučili, zakaj moramo prezreti modne trende in kateri je nasvet številka 1 pri lepotni rutini.

Modna ikona, utelešenje francoskega šika, je v nedavnem intervjuju za spletno stran Büro 24/7 razkrila, kaj njen pomeni moda, kako je sprejela staranje in kaj v resnici pomeni “je ne sais quoi” filozofija.

Ines de la Fressange je nekdanji model, danes pa ambasadorka številnih blagovnih znamk in ena izmed največjih modnih ikon v francoski zgodovini. Njen slog je nevsiljiv, sproščen in eleganten, in kot v medijih radi zapišejo, prava prispodoba francoska šika.

Da je sama postala blagovna znamka in tako posebna, se lahko Ines zahvali, kot pravi, faktorju X. Parižanke vam bodo povedale, da formula, zaradi česar je postala tako karizmatična Ikona, preprosto ne obstaja. Kljub temu pa smo izvedeli, kaj se skriva za to legendo.

Kaj za vas pomeni moda?

“Moda je zame nekaj, ko končno spoznam, o čem se gre in to postane staro – nemogoče ji je slediti. Čeprav mi določen trend v nekem trenutku ni všeč, mi lahko postane všeč kasneje.”

Sodelovali ste z mnogimi znamkami, od Uniqla, do Rogerja Viviere. Kako je mogoče, da je slog ene osebe tako izrazit in se razlikuje od drugih?

“Prezrite modo in trende – to je najboljši način za razvoj vašega lastnega sloga. Ne posnemajte, vendar bodite obveščeni. In bodite pogumni!”

Katerih 5 ključnih kosov mora imeti vsaka ženska v omari?

“Lep par čevljev, usnjene balerinke Rogerja Viviere, bele hlače na zvonec (odlične so v vseh letnih časih), temnomoder pulover (pristaja vsem in v njem je koža videti popolna), pleteni cekar (velikokrat je boljša izbira od dragih usnjenih torbic, saj daje outlooku svežino), temnomodri plašč, ki ga nosimo lahko tudi v kombinaciji s športnimi copati.”

Ali je pogum skrivnost “je ne sais quoi” filozofije, po kateri ste poznani?

“Oblačite se zase in v oblačila, v katerih se dobro počutite in ste dobro videti. Francozinje se oblačijo tako, da so v oblačilih samozavestne. Vedo, da se dobro počutijo, vsakega lahko zapeljejo, hkrati pa ne privabljajo drugih zaradi oblačil, temveč zaradi osebnosti.”

Je slog nekaj, s čimer se rodimo, ali se ga lahko naučimo?

“Ne zanimajo me modne znamke. Mešam vintage kose z novimi, prefinjenimi in sproščenimi kosi, ki mi dajejo svobodo. Mogoče je slog v tem, da ne želite biti pomembni in modo preprosto ljubite, brez obsedenosti s trendi. To je duh, ki ga lahko vsak ulovi. Najboljše, kar lahko naredite za dober videz je, da razmišljate pozitivno.”

Letos boste dopolnili 60 let. Na kaj ste v svoji karieri najbolj ponosni?

“Ah, da! Dobro ste obveščeni in veseli me, da ste to vprašali. Na sceni sem že od poznih sedemdesetih let in svet še vedno pričakuje, da kaj pametnega povem. To je zame velik dosežek!”

Ines v apartmaju Coco Chanel, leta 1984

Kakšen nasvet bi ženskam dale o staranju?

“Številka ena je, da se ne trudijo, da bi bile videti mlade, samo stare ženske so s tem obsedene. Drugič, pojdite v high street ali druge trgovine, kjer ponujajo cenejša oblačila. Tretjič, vedno se smejte, saj takrat gube niso tako zelo vidne. Nikoli nase ne obesite vsega nakita, izogibajte se krznu (ki vas postara), poslušajte The Rolling Stonese in plešite po hiši.”

Vaša hčerka bo kmalu dopolnila 18 let. Kaj je tisato najboljše, kar ste se naučili od nje?

“Da ne nosim tiste usnjene jakne, ki sem jo kupila po nasvetu prijateljice. Rekla mi je: “To ni tvoj slog!”

S hčerko Violette d’Urso

 

Vir: Büro 24/7

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam