fbpx

Modna oblikovalka Donna Karan svet roti za odpuščanje

Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Moda, Novice, Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Znani

Znana modna oblikovalka se je postavila na stran serijskega spolnega nadlegovalca iz Hollywooda, zdaj pa to močno obžaluje.

Pred šestimi dnevi smo pisali o največjem mogotcu iz Hollywooda, kralju filmov, enemu najbolj znanih producentov zadnjih desetletij, Harveyu Weinsteinu. Okoli njega je izbruhnil velik škandal, povezan z nenehnim spolnim nadlegovanjem tako nadebudnih igralk, ki se šele prebijajo v filmski svet, kot tudi uveljavljene ‘stare garde’ filmskih igralk in drugih delavk iz sveta filma – od asistentk na setu do zaposlenih v njegovi mega produkcijski hiši.

Na Harveyevo stran ali proti njemu so v minulih dneh tako stopili mnogi znani in slavni, tudi modna oblikovalka Donna Karan, ki je nadvse neprevidno v nekem intervjuju zabrusila, da ‘punce same iščejo to, kar so dobile’. Skratka, prav nič taktno je dala na glas vedeti, da so znane in slavne žrtve kar same krive za to, da jih super producent nadleguje.

S te fotografije pred nekaj leti je videti, da se Harvey in Donna dobro razumeta…

Na podelitvi filmskih nagrad CineFashion Film Awards v Los Angelesu je Donna Karan dejala, da ženske same izzivajo s svojo podobo in seksualnostjo in da ni kriv Harvey Weinstein. Dobesedno je rekla, da “ženske same iščejo težave, ker se oblačijo in predstavljajo tako, kot pač v sodobnem svetu se”.

Harvey s soporogo, prav tako modno oblikovalko Georgino Chapman, ki je najavila ločitev od njega

Reakcija na besede Karanove je bila izjemna in mnogi so dejali, da bodo od zdaj naprej bojkotirali nakup njenih izdelkov – oblačil, obutve in modnih dodatkov Donna Karan in cenejše linije DKNY. Pritisk je bil dovolj močan, da je oblikovalka uvidela, kako ga je polomila in se je sedaj javno opravičila v reviji WWD.

“Tako zelo mi je žal. Zelo žal. Zares, zares žal. Prosim, odpustite mi,”

je napisala Donna Karan v javnem opravičilu.

“Nisem te vrste ženska, ki bi napadala druge ženske, res ne. Nisem taka in tudi mnoge ženske vedo, da v resnici nisem taka. Za tiste, ki pa me ne poznate dovolj, vam bom poskusila v naslednjih letih ali desetletjih še pokazati, kdo v resnici sem.”

Izjave svetovno znane modne oblikovalke so resnično šokirale industrijo, njene odjemalke in javnost na sploh. Karanova namreč slovi po tem, da ženske opogumlja, da je tudi sama ena od tako imenovanih ‘močnih žensk’, naklonjenih feminističnemu sporočilu, sedaj pa to… Karanova je ‘krivdo’ za izjavo pripisala svojemu strahu in utrujenosti.

“Slišala sem samo delček zgodbe o Weinsteinu in očitno ne dovolj, da bi lahko komentirala. Obenem poznam Harveyevo soprogo Georgino Chapman, ki je tudi glavna oblikovalka modne znamke Marchesa in zato sem se skušala s svojim komentarjem na rdeči preprogi nekako izmuzniti sporu s stanovsko kolegico,”

je pojasnila Karanova. Sedaj se torej izgovarja, da sploh ni tako mislila in da ženske seveda imajo pravico izražati svojo seksualnost ter imajo vso svobodo in jih nima noben pravice nadlegovati, ampak stvar je jasna: Karanova je bila zelo nediplomatska, predvsem pa je skušala zavarovati svojo zadnjo plat tako, da bi se izognila sporu z Georgino. Nič kaj modra poteza od slavne oblikovalke, ki bi pri teh letih kajpada lahko vedela bolje.

Poleg tega s svojo ‘diplomatskostjo’ do Georgine ni rešila ničesar: lepa Georgina Chapman, kot rečeno tudi sama modna oblikovalka, je te dni že javno oznanila, da se po dolgih letih ločuje od Weinsteina, razlog za to pa kajpada pozna ves svet.

 

Foto: Hollywood.com, Radaronline, Variety, Los Angeles Times, Daily Mail

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam