fbpx

Modna tolpa, ki je ropala Chanel, Prado, Rolex in louboutinke

Lifestyle, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Znani

The Bling Ring

Najbolj znana najstniška tatinska tolpa v novejši zgodovini Hollywooda je bila obtožena, da je iz domovanja Paris Hilton ukradla oblačila in nakit v vrednosti 3 milijonov ameriških dolarjev. To so bili najstniki iz Silicijeve doline, ki so jih motivirala dolgočasje, tatvine in priložnost za vstop v domovanja znanih ljudi filmskega, modnega in glasbenega sveta.

Pisalo se je leto 2009. Alexis Neirers in Nick Prugo sta se zabavala v kalifornijskem lokalu Beso, ko ju je k sebi povabila prijateljica Rachel Lee, s katero so obiskovali prestižno losangeleško srednjo šolo.

Alexis je že takrat vedela, da 19-letna Nick in Rachel, kradeta po domovanjih slavnih. Med oropanimi domovanji so bile hiše Paris Hilton, Lindsey Lohan, Rachel Bilson, Megan Fox, Audrine Patridge in še bi lahko naštevali.

V kasnejšem razgovoru s policisti, je takrat 18-letna Alexis povedala, da se zaradi vinjenosti ne spominja več, kaj se je dogajalo potem, ko je Nick parkiral svojo Toyoto na dovozu prestižne vile v Hollywood Hillu. Šele kasneje naj bi Alexis ugotovila, da je bilo to domovanje Orlanda Blooma, zvezdnika filmske sage Pirati s Karibov.

Njena prijatelja, ki sta imela med prijatelji številne zvezdnike, sta vedela, da je Orlando na snemanju filma v New Yorku in da hiša sameva. Igralčev naslov pa sta našla na Google Maps in spletni strani celebrityaddressaerial.com.

Alexis, Rachel, Nick in 19-letna Diana Tamayo so si čez glavo in obraz potegnili kapuco, se poskušali skriti pred kamerami in vlomili v domovanje slavnega igralca. Nekaj časa so krožili okoli hiše, dokler niso pri bazenu našli odprtih vrat. Te noči so, po pisanju časopisov, ukradli blago v vrednosti pol milijona ameriških dolarjev, med ukradenimi stvarmi pa so bile Rolexove ure, Louis Vuitton kovčki, oblačila in umetnine.

Najstniška tolpa je kmalu dobila ime The Bling Ring in kar najbolj bode v oči, je dejstvo, da so bili vsi otroci bogatih staršev, ki so obiskovali najboljše šole, imeli vse, kar so si želeli, v domove slavnih vlamljali zaradi adrenalina, zabave in čiste radovednosti.

Alexis je kasneje trdila, da je bila sama edina, ki ni hotela sodelovati v teh podvigih ter da so jo v rope vpletli proti njeni lastni volji, pri tem pa izkoristili njeno vinjeno stanje. Na televizijskem kanalu E! je dobila priložnost, da pove svojo plat zgodbe.

Dolgonoga lepotica, ki je že pred tem v svoji omari imela zavidljivo kolekcijo louboutink, je odlično izkoristila svojih pet minut slave, ki jo je dobila zaradi sodelovanja v ropih.

»Rachel Lee, Američanka korejskega porekla je bila glavna načrtovalka pri vseh podvigih. Ta bogata najstnica je načrtovala prav vsak rop v želji, da bi prišla do dizajnerskih kosov, ki so jih nosile slavne osebnosti.«

Od oktobra 2008 do avgusta 2009 je The Bling Ring po oceni medijev, pokradla stvari za več kot 17 milijonov, večino od tega nakita, kot pove že sam naziv tolpe.
Najstniki so imeli zelo »drag« okus, saj so bili najbolj osredotočeni na znamke Chanel, Gucci, Cartier, Prada, Marc Jacobs, Burberry in Yves Saint Laurent. Poleg nakita, oblačil, make – upa in parfumov, so ukradli tudi orožje, Tako je bil iz domovanja igralskega para Megan Fox in Brian Austin Green, izginila njegova pištola.

 

Prva njihova žrtev pa ni bil Orlando Bloom, ampak Paris Hilton, saj je bila po navedbah njihovih skupnih prijateljev tako neumna, da je ključe od domovanja pogosto puščala kar pod predpražnikom. Paris je šele dva meseca kasneje ugotovila, da je bila oropana, ko so najstniki storili še en rop in ji ukradli nakit, v vrednosti skoraj 2 milijona dolarjev.

V Orlandovi spalnici so našli kolekcijo Rolexovih ur, 15.000 dolarjev gotovine, Louis Vuittonov prenosni računalnik in obleko modnega oblikovalca Alexa Perryja, ki je pripadala njegovi takratni soprogi, Mirandi Kerr.

Sproščenost in hvalisanje, kot tudi nekaj posnetkov nadzornih kamer, ki so jasno pokazale njihove obraze, je pripeljalo do tega, da so bili novembra 2009, med ropanjem hiše Lindsay Lohan, aretirani.

Paris Hilton, Lindsey Lohan

Nick Prugo je za medije izjavil, da se vse do aretacije ni zavedal teže svojih zločinov in se opravičil vsem oškodovanim ter se za svoja dejanja pokesal. Za vsa kazniva dejanja so bili obsojeni na šest let zapora.

Po zaslugi zgodbe o bogatih najstnikih je Sofia Coppola pred leti napisala scenarij ter posnela film The Bling Ring, v katerem so zaigrale mlade igralke Emma Watson, Taissa Farmiga, Leslie Mann, Israel Broussard, Katie Chang, Clarie Julien in Georgia Rock, za katero je bil to prvi film.

Čeprav ni doživel velikega uspeha med gledalci, zgodba o najstnikih, ki so ropali slavne igralce, še naprej razburja javnost.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam