fbpx

Modni kos 90-ih let, ki ga bomo nosili letošnjo jesen

Moda, Novice

Strast, ki jo gojimo do modnih dodatkov, posebno torbic, je položena v zibko skoraj vsake ženske. Torbica je, poleg praktičnega kosa, v katerem nosimo vse, kar potrebujemo, tudi pokazatelj osebnostnega sloga, zato imamo v svoji zbirki vsaj nekaj modelov, ki jih nosimo ob različnih kombinacijah – velike za dnevne obveznosti, majhne za večerne izhode.

Med vsemi modeli, ki jih lahko nosimo v roki ali preko ramena, pa je v zadnjem letu izstopal model, ki smo si ga izposodili iz 90. let prejšnjega stoletja.

To je torbica, ki jo nosimo okoli pasu in ki je na začetku sramežljivo dopolnjevala outfite, vse dokler ni postala globalni trend in bila v središču največjih tednov mode.

Veliko zaslugo za njihov preporod dolgujemo Gucciju z Marmont torbico, ki so jo nosile vse vodilne modne trendstereke in blogerke. Takoj, ko je Marmont torbica postala pravi boom, smo začeli brskati po omarah in nositi bolj športne modele, ki smo jih nosili še kot najstniki in jih tako spremenili v must – have kos za vsako priložnost.

Da bo letošnjo jesen torbica okoli pasu prevladovala na modni sceni, je dokaz, da ima večina modnih znamk ob predstavitvi jesenske kolekcije, dodano posebno rubriko, poimenovano belt bag.

Kako jih nositi?

Glede na to, da so pred nami hladnejši dnevi in čas jaken, trenčkojev ter plaščev, bomo torbice okoli pasu nosili namesto – pasu, lahko pa jih nosimo tudi čez ramo tako, da nam torbica »počiva« na prsih.

 

Kombiniramo jih seveda tudi z oblekami in kavbojkami, pri čemer lahko nadomestijo pravi pas. S tem modnim dodatkom boste težko neopazni, poleg tega pa je torbica zelo praktična, saj vse nujne stvari lahko nosite kar na boku.

V ponudbi je neskončno modelov, od klasičnih prešitih v slogu Guccija, do minimalističnih z ozkim paščkom in bolj športnih. Kar se tiče barv in vzorcev, se nosi vse, posebna pozornost pa je to jesen usmerjena v leopardji potisk in v prozorne PVC modele.

Za vas smo jih poiskali le nekaj:

Bershka

Bershka

Zara

Zara

Zara

Zara

 

Foto: Getty Images, promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam