fbpx

Modni velikan H&M lansira novo znamko za mlade

Moda, Novice, Prva stran

Prihaja nova modna znamka, s katero bo H&M milenijcem ponudil ‘luksuz po dostopni ceni’.

Švedski modni velikan H&M je letos že dal na trg novo znamko pod svojim okriljem, ki se imenuje Arket. Vendar se pri tem ne namerava ustaviti, saj je za začetek leta 2018 že napovedal še eno blagovno znamko v svoji lasti, ki jo bo dodal obstoječim sedmim v svojem portfelju.

Osma novost se bo imenovala Nyden in se bo pridružila blagovim znamkam & Other Stories, Monki, COS, Weekday, Cheap Monday, Arket in kajpak krovnemu H&M, ki je razdeljen na nekaj pododelkov. Beseda Nyden je kombinacija dveh švedskih besed za ‘novo’ in ‘trendovsko’ oziroma nekaj, kar velja med modnimi poznavalci za tako imenovani ‘it’ kos.

H&M se z novostjo usmerja k t.i. milenijcem oziroma generaciji milenijcev (s tujko millenials), ki se je rodila ob prelomu tisočletja in že velja za vse bolj vplivno skupino potrošnikov. Zato znamka Nyden ne bo slepo sledila trendom, prav tako se ne bo ozirala na običajen modni koledar oziroma sezonske kolekcije.

Svojo klientelo namerava pritegniti s filozofijo ‘dostopnega luksuza’ in omejeno količino modnih kosov, ki bodo dražji od običajne nizkocenovne ponudbe H&M. Na čelu nove znamke, ki bo še vedno v znamenju uličnega sloga, a na še bolj trendovski način, bo Oscar Olsson, ki je imel glavno vlogo pri raziskovanju prihodnosti modnega trga, na osnovi njegovih ugotovitev so tudi zasnovali Nyden.

Oscar Olsson bo na čelu znamke Nyden

H&M pri oblikovanju kolekcij in ponudbe za znamko Nyden ne namerava sodelovati (izključno) z modnimi oblikovalci, kot to sicer počne pri drugih svojih znamkah, ampak bo k sodelovanju povabil influencerje oziroma vplivneže z družbenih omrežij ter druge znane osebnosti, ki so vzor milenijcem.

logotip nove znamke Nyden

Modni ponudnik je že napovedal sodelovanje z igralko Noomi Rapace in mojstrom tetoviranja, Doctor Woojem. Sedež znamke Nyden bo v trendovskem in živahnem Los Angelesu, oblačila in modni dodatki pa se bodo prodajali izključno v spletni trgovini ali v pop-up trgovinah. Kako skrbno varovana skrivnost je Nyden, lahko opazite na njihovem Instagram profilu, ki ima že zdaj sledilce. Lahko pa se preko spleta prijavite na njihova obvestila in med prvimi izveste, kaj bo kupce čakalo pod blagovno znamko Nyden.

 

Foto: H&M, Pinterest, Instagram, The Cut


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam