fbpx

MOVEMBER – Nekaj samo zanj!

Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Nasveti za popolno moško britje.

Mesec november je zadnja leta zaznamovan z brki, ki so zaščitni znak gibanja MOVEMBER, katerega glavno prizadevanje je opozoriti na bolezni, zaradi katerih moški umirajo prezgodaj.
To pa je priložnost tudi za vse dame, da presenetijo in razvajajo svoje najdražje.

Čeprav britje navzven deluje povsem enostavno, se večina moških srečuje s številnimi izzivi, še posebej, če imajo zelo debele in čvrste dlake. Izdelki, namenjeni britju, mnogim ne odgovarjajo, saj jih dražijo, povzročajo rdečino, kožo naredijo grobo in brez sijaja.

A kako lahko preprečimo draženje in kožo naredimo neverjetno gladko? V nadaljevanju vam zaupamo nekaj priročnih nasvetov in odlično, naravno rešitev za popolno moško britje.

Pred britjem se stuširajte

Da bi zmehčali kožo in dlačice ter zmanjšali silo, s katero britvica drsi po koži in najpogosteje povzroči draženje in manjše rane, ki so bolj dovzetne za številne bakterije, je pomembno, da pred britjem odprete pore in omehčate kožo. Najboljši način je umivanje s toplo vodo, še bolje pa je, če se pred britjem odpravite pod vroč tuš. Namreč, nič ne omehča dlak tako učinkovito kot kombinacija tople vode in pare.

Med tuširanjem ne pozabite očistiti obraza z nežnim čistilcem za obraz, ki ne vsebuje mila, in učinkovito odstrani umazanijo ter presežek sebuma. Priporočamo tudi nežen piling, ki bo odstranil odmrle celice.

 Britje naj bo nežno

Raziskave so pokazale, da se nekateri moški brijejo s preveliko silo – britvico pritiskajo na kožo kot velik kos sira na ribežen. Moderne britvice so že zasnovane na način, da delujejo z izjemno majhnim pritiskom, zato lahko pustite, da britvica le nežno zdrsi po obrazu. Ko to ni več mogoče pa je čas, da britvico zamenjate.

Redno menjanje britvice

Življenjska doba britvice je odvisna od gostote brade in pogostosti britja, priporočljivo pa je, da se zamenja najkasneje po 14-ih britjih. Paziti morate tudi na to, kako ravnate z britvico, saj vse dodatne poškodbe le še zmanjšajo njeno življenjsko dobo. Priporočamo vam, da britvico po britju vedno sperete s toplo vodo in jo shranite v pokončnem položaju.

Po britju sledi vlaženje kože

Da bi preprečili draženje kože in rdečino, po britju vedno nanesite balzam za po britju. Če bi pogledali vašo kožo pod mikroskopom, bi videli, da koža ni ravna in gladka, ampak polna malih »dolin in gora«. Bolj kot je koža dehidrirana, bolj je njena površina neenakomerna – navlažena koža pa je veliko bolj gladka in britje poteka bistveno lažje.

Vlaženje pripomore k temu, da koža izgleda bolje, prav tako pa preprečuje njeno prezgodnje staranje. Svetujemo uporabo naravnega vlažilnega izdelka, dvakrat dnevno – po britju in pred spanjem.

V uredništvu priporočamo kozmetiko  NUXE men, ki je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah ter trgovinah Maxi, Nama in Leposana (E.Leclerc) v Ljubljani.

 

Foto: promo

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam