fbpx

Mož me vara, a ga ne bom zapustila. Mnogi me obsojajo, vendar imam za to dober razlog

Odnosi

Kaj bi storili na njenem mestu?

Ko se poročite, si obljubite, da boste skupaj v dobrem in v slabem ter, da ne boste nikoli varali. Včasih pa je ta obljuba prekršena. To se je zgodilo tudi ženski, ki se je odločila povedati svojo zgodbo.

»Zgodilo se mi je. Po 15. letih zakona me je mož prevaral. Ko sem za to izvedela, sem bila popolnoma zlomljena, neutolažljiva. V življenju se nisem slabše počutila in takrat sem se odločila.

Čeprav me mnogi niso podpirali, sem se odločila, da ostanem z njim.

Mislim, da po prevari ne smete sprejemati nenadnih odločitev, ampak se morate s partnerjem pogovoriti in razumeti, v čem je težava. Rešitev vedno obstaja. Ko sem izvedela za njegovo afero, sva se nenehno prepirala in želela sem, da več časa preživi z mano.

Potem pa sem spoznala, da tega ne bom tako dosegla. Postala sem bolj umirjena in pustila, da se stvari odvijajo po svoje. Nisem mu očitala, kar se je zgodilo. Tudi sam je postal bolj umirjen in skupaj bolje delujeva. Postal je bolj prijazen, odgovoren in ljubezniv. Čeprav mu nisem nikoli popolnoma oprostila, niti pozabila, sem spoznala, da je veliko bolje ostati z njim, kot začeti novo življenje. Ljubezen kljub vsemu še vedno obstaja.

To, kar je odločilo, da ostanem, je, da res nimam moči, da bi se borila in šla naprej. Pokesal se je in verjamem, da imamo vsi pravico do napake. Čeprav je bilo zaupanje prekinjeno in nisem čisto prepričana, da se s tisto žensko ne videva več.

Brez njegovih dohodkov ne bi mogla imeti življenja, kakršnega sem vajena. Imava čudovite otroke in hišo na dobri lokaciji. Delam le občasno in večinoma se posvečam svojim hobijem, ki ne prinašajo veliko dobička.

Zelo dobro zasluži in temu se ne želim odreči. Skrbim za gospodinjstvo in vzgojo otrok. Jaz sem tista, ki zagotavlja, da je naš dom prijeten in udoben.

Mogoče bom nekega dne imela voljo in moč, da odidem, a zdaj mi je kar dobro. Raje sem včasih sama in osamljena, kot pa da izgubim vse, kar imam zdaj.«

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam