fbpx

Na kraju “zločina”: H & M x Balmain

Blog

Smo slovenci res tako nori, da čakamo pred trgovinami?

Četrtek, 5. november 2015 – nič kaj poseben dan za navadne smrtnike, ki komaj čakajo petek in vikend – v modnem svetu pa dan D težko pričakovane kolekcije H&M z gostujočo pariško modno hišo Balmain.

Ura je 8.25, hodim proti Čopovi ulici, kjer se nahaja trgovina H&M, ki je mimogrede edina prodajalna H&M v Sloveniji, ki kolekcijo ima. Sproti v objektiv ujamem še plakate, iz katerih nas gledajo Kendall Jenner, Gigi Hadid in ostala Balmain vojska.

hm11

Ura je 8.30, prispem pred poslovalnico. Vrsta ljudi, nekje okoli 200 modnih navdušenk in navdušencev stojijo, se hihitajo in komaj čakajo na vstop. “Joj, nekateri kosi so tako poceni, da sem morala priti in mi je žal, da nisem prišla že prej, saj bi tako vstopila v trgovino med prvimi.” potarna moja znanka. “Je kaj zastonj” me vpraša gospa, ki je stopila poleg mene in začudeno gledala množico. “What’s going on here?” me vpraša starejši gospod, ki mu ravno tako ni bilo jasno, kaj se dogaja. Po Čopovi ulici so se sprehodili in se čudili dolgi vrsti tudi možje v modrem.

hm22

hm66

Ura je 8.59, varnostnik zakriči “še minuta!” napetost v trenutku naraste.

Ura je 9.00, varnostnik zakriči “gremo!” in  spusti prvih 20 ljudi v trgovino, potem pa umiri vrsto, saj so se ljudje začeli prerivati. Po nekaj minutah spusti v trgovino skupino naslednjih 20, in še naslednjih 20.

9 AM – Balmain x H&M opening in Ljubljana ? #balmainxhm #stylingovernet #copova #ljubljana

A video posted by ♑ (@saradetela) on

Ura je 9.20, v poslovalnico vstopim tudi sama in pogledam naokoli – gneča kot še nikoli, dekleta s kosi kolekcije v rokah nestrpno čakajo na prosto garderobo, stojala in obešalniki so prazni. Spregovoriva z zaposlenim v H&M, ki mi pove, da je kolekcija bila razprodana v prvih 17-ih minutah.Se vi hecate? 17min?” presenečeno odvrnem. Pove mi tudi, da so tak odziv tudi pričakovali.

HM33

Od znanih obrazov opazim samo Tjašo Kokalj Jerala, voditeljico Top 4, model in manekenko kako se navdušeno spogleduje z rdečim krilom, edinim kosom, ki je bil všeč tudi meni.

hm44

Osebno me je kolekcija zelo navdušila, vendar zaradi prevelikega “pompa” postala že prav naporna, v uredništvu Style.Over.Net pa se sprašujemo, ali smo Slovenci res tako nori, da čakamo pred trgovinami pa naj gre to za iPhone,  H&M ali pa Lidl?

p.s: zaradi velikega povpraševanja za to kolekcijo se je sesula tudi spletna stran omenjene trgovine.

Foto: Sara Detela/osebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam