fbpx

Naelektreno odkrivanje trajnostnih kotičkov Štajerske in Prekmurja

Izbor urednice, Lifestyle, Novice

Odkrivanje modnih, bivalnih, turističnih in kulinaričnih kotičkov.

BMW Group Slovenija je organiziral naelektreno odkrivanje trajnostnih kotičkov po Štajerski in Prekmurju. Rdečo nit dogodka je neslišno črtal popolnoma naelektren BMW i3, pionir električne mobilnosti, in dokazal, da se odlično znajde v urbanem okolju, lahkotno pa premaguje tudi daljše razdalje.

Zgodba dogodka se je začela že v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev programa Avant2Go – popolnoma električnega car sharinga, katerega partner je tudi BMW Group Slovenija. Car sharing se je letos iz Ljubljane preselil tudi v Kranj ter na Štajersko in Prekmurje (Maribor in Murska Sobota). Čeprav trenutno souporaba vozil poteka znotraj omenjenih mest, pa je vizija, da bo v prihodnosti možno uporabljati vozila poljubno med mesti, torej si jih izposoditi in tudi pustiti na katerikoli lokaciji.

Po podrobnem spoznavanju vozil BMW i3 in načinu delovanja Avant2Go sistema se je pot nadaljevala proti Mariboru. Estetsko in moderno dovršena BMW i3 vozila so ‘štajersko avtocesto’ kot za šalo premagala in se ustavila šele pri modni oblikovalki Tanji Uvera.

Premium izdelki v modi in na cesti.

Tanja Uvera, mlada oblikovalka, ki se je iz Ljubljane preselila v Maribor in tam ustanovila svojo blagovno znamko, je najbolj poznana po izdelavi unikatnih pletenin. Tanja je s svojim delom začela že pred 15 leti, ko je ustvarila svojo prvo kolekcijo z navdihom narave. Poleg reciklaže motivov iz narave pa jo z znamko BMW i povezuje naravnanost k trajnosti, premium design, unikatna uporabniška izkušnja ter usmerjenost v prihodnost.

Polnjenje ali menjava vozil BMW i3?

Po odkritem prvem trajnostnem kotičku in prevoženi polovici države je napočil čas za polnjenje baterij. Z uporabo sistema Avant2Go je rešitev veliko hitrejša in lažja – ko se na vozilih baterija približuje koncu, uporabnik poišče najbližjo uporabniško točko Avant2Go in svoje vozilo zamenja za polnega. V prihodnosti tudi med mesti, kjer trenutno poteka souporaba. Naša karavana je zamenjala vozila pri Selmar Maribor, pooblaščenem agentu BMW i za Štajersko in Prekmurje. Poleg menjave vozil pa je potekala tudi predstavitev vozila BMW i3 in najava prenovljenega modela ter popolnoma novega, bolj športnega BMW i3s.

Trajnostna mobilnost in bivanje povezana v eno – BMW i3 Lumar Edition in hiša Lumar iEdition.

Pot po Štajerski nas je peljala na obisk k Lili Žagar in Marku Potrču. Družina živi v Lumarjevi hiši, ki je bila tudi inspiracija za nastanek skupne linije Lumar iEdition hiš.Lili in Marko sta predstavila prednosti življenja v pasivni hiši – poleg izrednega finančnega prihranka, vidita v svoji hiši največjo prednost v prezračevanju, ki nudi enako temperaturo v vseh prostorih in dovajanje svežega zraka na vsake dve uri.

Poleg tega jima je všeč odprtost in povezanost vseh prostorov in dnevne sobe, ki sta ga nadgradila s steklom in s tem vizualno povečala prostor ter notranjost zlila z naravo in čudovito okolico. Izbira podjetja Lumar pa ni naključna, poleg tega, da gre za mariborsko podjetje s trajnostno izgradnjo hiš, je podjetje partner BMW i znamke v Sloveniji. Znamki sta tako skupaj ustvarili vozilo BMW i3 Lumar Edition in hišo Lumar iEdition ter tako združila trajnostno mobilnost in bivanje.

Trajnostno bivanje in mobilnost tudi na počitnicah.

Poleg trajnostne gradnje hiš se je predstavil tudi trajnostni turizem. Sava Hotels&Resorts so na lokaciji Term 3000 v avgustu s prepletom modernega in tradicionalnega postavili ‘Prekmursko vas’. Hišice, ki sestavljajo vas, so krite na tradicionalen panonski način, in sicer s slamo, notranjost pa je opremljena sodobno s tradicionalno noto (motivi štorkelj, vzglavniki polnjeni z ajdo …).
Poleg bivanja pa se v Termah 3000 da preizkusiti v vrsto drugih tradicionalnih aktivnostih: poleg sprostitvenih masaž v prostoru z več tisoč leti starim kamnom, učijo svoje goste tudi pripraviti Prekmursko gibanico.

Preplet tradicionalnega in modernega tudi v vinogradništvu.

S tradicionalno pridelavo vina pa se lahko pohvali tudi butično vinarstvo Marof. Vinogradništvo vzgaja svoje trte in grozdje brez pesticidov in dodanih konzervansov, ki pospešujejo rast in zorenje vina. S sprehodom čez moderno oblikovano klet in degustacijo vin, lahko obiskovalci dobijo pravi pridih njihovega vina.

Sladoled za prihodnje generacije.

Poleg bivanja, turizma in mode je lahko trajnostna tudi hrana, natančneje sladica. Podjetje Stork, ki ustvarja sladolede brez dodanih aditivov, konzervansov in barvil je dodal češnjo na vrh celotnemu izletu. Sladoledi, ki so pod znamko Stork na slovenskem tržišču pričeli z delovanje letos, so postali takojšnji hit. Sestavine so naravne, posebnost sladoledov pa je, da so sestavljeni iz najkakovostnejših sestavin in brez konzervansov.

Vsak kotiček izleta je bil dosežen izključno z električnimi vozili BMW i3, ki so poskrbeli za varno in brezemisijko potovanje. Hkrati so vozila potnikom nudila neslišno potovanje, s povečano baterijo pa tudi brezskrbnost pri doseganju vseh ciljev – poleg ostalih novih informacij pa se je podrl tudi mit o dosegu električnih vozil. BMW i3 je dokazal, da poleg obiska odročnih krajev v Prekmurju in na Štajerskem z lahkoto prevozi tudi razdaljo med bolj oddaljenima krajema v Sloveniji – Mariborom in Ljubljano.

 

Foto: Žiga Intihar

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam