Četudi nimate ravno veliko slaščičarskih trikov v rokavu, bo to za vas enostavna sladica. Dve glavni sestavini, bela čokolada in jagode, sta že sami po sebi tako slastni in se odlično dopolnjujeta, piko na i pa lahko ustvarite z raznoliko dekoracijo.
Okrasite jo lahko z naribano belo čokolado, jagodnim prelivom ali preprosto z narezanimi svežimi jagodami.
Sestavine:
- 6 jajčnih rumenjakov,
- 250 g sladkorja,
- 250 g jagod,
- 750 ml sladke smetane,
- 250 g bele čokolade,
- sok 1 limete.
Priprava:
- Rumenjake in sladkor penasto umešajte, nato zmes postavite na paro. Mešajte, dokler ne postane kremasto.
- Odstranite z ognja in mešajte, dokler se ne ohladi. Jagode operite, odstranite liste ter jih pretlačite z vilicami.
- Sladko smetano stepite in jo dodajte ohlajeni rumenjakovi zmesi.
- Vmešajte še pretlačene jagode ter dodajte limetin sok.
- Zmes nadevajte v tortni model in pustite čez noč v zamrzovalniku.
- Naslednji dan belo čokolado stopite nad vodno paro ali v mikrovalovni pečici in jo malo ohladite.
Torto prelijte s stopljeno čokolado in jo pustite še 5 minut v zamrzovalniku. Odstranite iz modela in okrasite po želji.
Če želite, lahko na dno, pred vlitjem mase, dodate piškotno bazo iz zdrobljenih piškotov ter stopljenega masla.