fbpx

Najbolj sijajen pomladanski trend!

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Vinil kosi bodo prevladovali v prihajajočih mesecih.

Eden izmed najbolj pomembnih trendov, ki so jih prikazali v Parizu, Londonu, New Yorku in Milanu za prihajajočo pomlad in poletje, je vinil.

Iz materiala, ki ima zanimivo teksturo in poudarjen sijaj, ki ga povezujejo z obdobjem 80. let prejšnjega stoletja, se vinil počasi, vendar vztrajno vrača v kolekcije znanih oblikovalcev. Številna »it« dekleta so omare že napolnile s kosi, ki smo jih še nedavno videli na modnih brveh.

Čeprav so vinil kosi svoje mesto našli predvsem v hladni sezoni, bo prav pomlad prinesla njegov vrhunec popularnosti, ko se bo spremenil v našo drugo, svetlikajočo kožo.
Kenzo, Lanvin, Saint Laurent in mnogi drugi so v svoje spomladanske kolekcije dodali različne kose, izdelane iz temnega, zapeljivega in osvežujočega vinila.

Prehodni plašči, krila A kroja, ozke hlače, obleke in čevlji so za prihajajočo pomlad dobili vinilsko preobleko in čeprav se nam včasih zdi, da jih je težko kombinirati, bodo postali obvezni del garderobe.

Potem, ko so v 80. letih pop ikoni, kot sta Madonna in Blondie prepoznali čar vinila in ga spremenili v nenadomestljiv kos svojih norih modnih kombinacij, je danes vinil v bistveno bolj preprostejših, vendar kljub temu zelo impresivnih kosih, del outfitov številnih trendseterk.

Za osupljive kreacije na rdeči preprogi, vinil izbirajo ikone popularne kulture, kot so Rihanna, Beyonce, Kim Kardashian in Rita Ora, medtem, ko se za bolj ležerne kose odločajo znani modeli in blogerke Bella in Gigi Hadid, Gilda Ambrosio in Pernille Teisbaek. Vinil je dokazal, da se za svojo sijočo površino skriva nešteto obrazov, ki ga bodo postavili na modni prestol prihajajoče pomladi.

Da se vinil v svetu mode pripravlja na prevlado, je lansko jesen nakazala »it« dekle, model in oblikovalka Alexa Chung, ki se je po londonskih ulicah sprehodila v vinil plašču, kot del njene kolekcije, v sodelovanju z znamko Marks & Spencers. Ko je Alexa svoj vinil plašč kombinirala s kavbojkami ter preprosto majico s črnim potiskom, je bilo jasno, da je zvezda rojena.

Čeprav se bodo vinil kosom izogibali številni modni navdušenci, še posebej tisti, ki prisegajo na klasičen in ležeren slog, saj bi jim bil tak kos velik odmik od ustaljenega sloga, jim je kljub vsemu treba dati priložnost. Videli boste, da se bo zelo hitro vklopil v vašo omaro in mu dodal nekaj potrebne svežine.

 

Foto: Instagram, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam