fbpx

Najbolj škandalozne fotografije revije Vogue

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, slider

Editoriali, ki so se dotaknili vseh perečih tem sodobne družbe.

V času uredniške vladavine France Sozzani je bil italijanski Vogue edina pomembna modna revija, v smislu kritiziranja sodobne družbe.

Na svetu je malo tako pogumnih, drznih in izzivalnih urednic, kot je bila, žal že pokojna, urednica italijanske modne biblije, ki jo je povzdignila na visoko raven modne tiskovine, v kateri so bili editoriali velikokrat pravzaprav poziv družbi.

Franca se je s svojimi sodelavci dotaknila vseh perečih tem sodobne družbe, kot so feminizem, obsedenost z mladostjo in lepoto, brutalnost družbe, potrošništvo in diskriminacija. Ob strani pa je na tem ustvarjalnem potovanju vedno imela najboljšega sopotnika, fotografa Stevena Meisla, ki je za italijanski Vogue ustvaril ene izmed svojih najbolj prepoznavnih fotografij.

Poleg Stevena, pa sta s Franco sodelovala tudi Peter Lindbergh in ameriški fotografski infant terrible David LaChapelle.

Vse fotografije bodo razstavljene v sklopu Photo Vogue festivala, ki odpira vrata 16. novembra v Milanu in bo žal trajala samo štiri dni. Če boste v tem času obiskali italijansko prestolnico mode, vam toplo priporočamo, da si vzamete čas tudi za to razstavo, saj boste nedvomno uživali v delih največjih mojstrov sodobne fotografije.

Foto: Steven Meisel, Peter Lindbergh, David LaChapelle


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam