fbpx

Najboljša mlada oblikovalka v regiji je Slovenka!

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Mlada Sofija Urumović je navdušila na Beograjskem tednu mode.

Na 42. Beograjskem tednu mode so se v nedeljo, 29. oktobra, na modni pisti, v okviru modne revije NOIZZ FASHION AWARD, predstavili tudi trije mladi in nadarjeni slovenski modni oblikovalci. Prvo nagrado je domov odnesla Sofija Urumović.

Izjemno nadarjena Sofija, ki med poznavalci modne scene že nekaj časa velja za tisto mlado modno oblikovalko, na katero mora biti scena še kako pozorna, je s svojimi kreacijami prepričala tudi na Beograjskem tednu mode. Pri LJFW so ponosni na tako odličen rezultat tesnega in konstantnega sodelovanja z beograjskimi ustvarjalci tedna mode in hkrati čestitajo Sofiji, ki bo za nagrado odpotovala na Londonski teden mode.

“Nenad Radujević, vodja Beograd Fashion Weeka, nas (LJFW) je zaradi dolgoletnega zglednega sodelovanja kontaktiral z željo, da mu za regionalni natečaj NOIZZ predlagamo tri slovenske oblikovalce mlajše generacije, ki imajo tisto drugačnost, ki je pogoj za uspeh v tujini.

Glede na uspeh, ki ga slovenski oblikovalci dosegajo na skupnih predstavitvah in projektih, kot je na primer tudi Fashion Scout SEE, ki je opozoril na Petjo Zorec, ki je tudi včeraj predstavila kolekcijo na BFW, in Ano Jelinič, ki je zasedla 2. mesto, nismo dvomili, da so tri imena, ki smo jih tudi tokrat predlagali, dovolj kvalitetna, da opozorijo nase. Uspeh Sofije Urumović je dokaz, da se nismo zmotili,”

je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Poleg Sofije so se na na NOIZZ FASHION AWARD predstavili še Lovro Ivančić in M.Fiction, znamka, ki jo ustvarjata sestri Mateja in Mia Lukač. Njune kreacije boste lahko videli tudi na modni reviji LJFW v torek, 7.11., ob 20.30.

 

Foto: press


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam