fbpx

Najdražje obleke, ki smo jih videli na oskarjih

Dogodki, Lifestyle, Moda, slider, Tuja scena, Znani

Modni oblikovalci se že pripravljajo na prestižno podelitev filmskih nagrad z izdelavo najlepših in najdražjih oblek.

Bliža se 89. podelitev filmskih nagrad oskar, ki bo 26. februarja v Dolby Theatre v Hollywoodu. Takrat bo znano, kateri film in njegovi ustvarjalci so se ovenčali z največ zlatimi kipci.

Mi pa smo pogledali v zgodovino oskarjev z drugačnega vidika: znano je, da nobena od dosedanjih podelitev ni minila brez blišča visoke mode. Mnogi uveljavljeni oblikovalci kar tekmujejo, kateri bo oblekel filmske zvezde, še posebej tiste, ki so nominirane za nagrado.

Nicole Kidman je leta 1997 nosila najdražjo, naredil jo je John Galliano za Dior

Moški del občinstva ima nekoliko lažjo nalogo: dovolj je, da se oblečejo v črno obleko Guccija, Armanija ali Dolce&Gabbane (manj konzervativni izberejo celo kakšno drugo barvo), dodajo svilen metuljček in zloščene drage čevlje, si lepo uredijo lase ter obrijejo ali uredijo obrazne dlake – in že so videti kot iz škatlice.

Sandra Bullock je leta 2015 nosila obleko Alexander McQueen

Ženski del igralskega posla pa mora kljub vsemu vložiti več truda v svoj videz: denimo izbrati drago večerno kreacijo znanega oblikovalca ali oblikovalke, toaleto prepričljivega kroja v imenitni barvi in okrašeno tako, da jemlje dih vsem na rdeči preprogi in kajpak tudi občinstvu pred televizijskimi zasloni.

Lupita Nyongo v nadvse dragoceni obleki Calvin Klein

Bitka med oblikovalci

Oskarji oziroma podelitev ameriške akademije za filmsko umetnost in znanost tako ni le praznik filma, ampak tudi mode, saj je ponavadi prava paša za oči. Modni oblikovalci se vse leto pripravljajo na to prestižno prireditev. Vsaka obleka je drugačna in nekaj posebnega, so pa tudi take, ki so se s svojo razkošnostjo, drznim krojem ali preprosto z rekordno ceno zapisale v zgodovino ne samo oskarjev, ampak tudi visoke mode.

 

Charlize Theron v Dior Couture kreaciji

Daleč so časi, ko je Grace Kelly nosila obleko za 4000 dolarjev, ki se je takrat zdela višek nezaslišanosti in potratnosti. Cena v višini več kot sto tisoč dolarjev za toaleto, ki jo nosi znana igralka, je že skoraj pravilo, ne pa izjema. Elegantni kroji, nepopisna ženstvenost, izbor najdragocenejših materialov in na stotine ure ročnega dela, ki so vložene v tako obleko, dvignejo ceno v višave.

Anne Hathaway v unikatni kreaciji visoke mode s podpisom Valentino

Najdražji: John Galliano

Še vedno se spominjamo obleke Calvina Kleina, ki jo je Lupita Nyongo nosila na oskarjih leta 2015. Med izbrane lepotice, ki so nosile kreacije v vrednosti približno 100.000 ameriških dolarjev (kakšnega tisočaka gor ali dol), se uvrščajo še Charlize Theron (2014), ki je nosila obleko Dior Couture, Kate Winslet v obleki Valentino (2007), Jessica Biel v Chanelu (2014), Sandra Bullock v Alexander McQueen kreaciji (2015), Anne Hathaway v Valentinu (2011) in Cate Blanchett v glamurozni obleki Armani Privé (2014).

Jessica Biel je nosila Chanel

A še vedno je vse naštete prekosila avstralska igralka in večkratna nominiranka ter dobitnica oskarja Nicole Kidman, ki je leta 1997 nosila dragoceno večerno obleko v vrednosti dveh milijonov ameriških dolarjev. Naredil jo je John Galliano, ki je takrat še delal za hišo visoke mode Christian Dior.

Foto: US Weekly, Rex Photos, Pinterest, IMDB, The Fashion Spot, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam