Najlepše lokacije, kjer lahko počitnikujete na drevesu

Pomlad je prišla in čas je, da se vrnemo k naravi. Kdaj ste se nazadnje zbudili obdani z zelenjem ob žvrgolenju ptic? Slovenija, ki je polna narave, zelenja in gozdov, ima številne lokacije, na katerih se boste lahko prebudili dobesedno med krošnjami. Raziskali smo najlepše in najbližje lokacije, kjer boste lahko eno z naravo.

M. V. / 19. april 2023
GARDEN VILLAGE BLED Foto: Garden Village Bled

Bled je fantastičen kraj za vikend oddih, tako zaradi svoje bližine kot tudi dejstva, da tam lahko najdemo odlične primerke hiš iz lesa in na drevesih. Eno takšnih smo našli v slikovitem letovišču Garden Village, ki ponuja namestitve v šotorih, kočah in hiškah na drevesih.

Obkrožajo vas gozd, ptice in žuboreča voda, ob kateri ni človeka, ki se ne bi sprostil. Hiške na drevesu pa vam pričarajo popolnoma drugačen dopust s svojo toplino in prostornostjo. Šele tu se boste zavedeli, kako malo potrebujete za srečo. Njihova posebnost je tudi viseča mrežasta postelja, ki je sicer najljubša najmlajšim gostom, morda pa tudi v vas prebudi vašega notranjega otroka. Zasebni balkon je odličen kraj za sproščujoč začetek dneva, in tudi če postane nekoliko hladno, so hišice ogrevane in nudijo toplo zavetje.

THEODOSIUS FORREST VILLAGE Foto: Theodosius Village

Skrite v stoletnem borovem gozdu s pogledom na čudovito Vipavsko dolino, vas čakajo lesene hišice v objemu gozdnate vasi Theodosius.

Na robu vasi Vrhpolje, le korak stran od vsakdanjega vrveža, boste našli popolno kombinacijo obeh svetov: resnično pristne narave in sodobnega udobja. Udobni domovi so varen pristan in vam ponujajo sprostitev in polnjenje baterij, Vipavska dolina pa ponuja številne aktivnosti za krepitev telesa in duha. Njihove glamping hiše pa ponujajo tudi savno.

CHOCHOLATE VILLAGE Foto: Chocholate Village

Če si ob svojem počitku med krošnjami želite še panoramskega razgleda na reko, potem je Chocholate Village za vas. Vasica se nahaja v malem naselju Limbuš ob reki Dravi, ki pa je le slabih 10 minut stran od Maribora. Njihova ponudba zajema hiške med krošnjami, hiške z bazenom ter hiše z velikimi panoramskimi okni, ki gledajo na reko.

Poleg oddiha sredi neokrnjene narave je vasica znana tudi po svoji čokoladni plati, saj ponujajo različne čokoladne delavnice, savne in tudi masaže. Kaj lepšega bi si sploh še lahko želeli?

PLITVICE HOLIDAY RESORT Foto: Plitvice Holiday resort

Nekaj odličnih lokacij za dopust med krošnjami ponujajo tudi naši sosedje. To čudovito letovišče se nahaja v mirni vasici Grabovac tik ob Plitvičkih jezerih, tukaj pa boste našli kar pet luksuznih hiš v krošnjah, ki vam jih bo težko zapustiti.

Zagotavljajo elegantno notranjost, zasnovano za udobje in sprostitev. Nahajajo se visoko med borovci in so kot nalašč za pobeg od vrveža vsakdanjega življenja. Zasebnost zagotavljajo drevesa, ki v vročih dneh nudijo tudi prijetno senco.

JAPODSKI OTOKI Foto: Japodski otoci

Še malce dlje od nas v Bosni in Hercegovini najdemo majhno kulturno-arheološko področje, ki očara vsakega. Japodski otoki so turistična atrakcija v bližini Bihaća, v naselju Račić. Tu pet lesenih mostov povezuje pet rečnih otočkov, med njimi pa teče reka Una.

Pokrajina je fantastična in tukaj lahko ostanete v barakah, lesenih bungalovih ali hiški na drevesu. V sklopu posesti je tudi prijetna restavracija ob reki.

Smo vas prepričali?

Avtor
Piše

M. V.